Jolly Jumpers ten onder in Groningen

Afgelopen zaterdagavond stond voor de dames van Jolly Jumpers de uitwedstrijd tegen Martini Sparks op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.
De roodhemden begonnen niet scherp aan de wedstrijd, met gelijk al een drie-punter en twee vrije worpen raak aan de kant van Groningen. Dit leverde al snel een achterstand op die de Tubbergse dames dan ook niet meer konden dichten in het eerste kwart. In het tweede kwart kregen de dames ook geen controle op hun aanvallend spel. De thuisploeg kwam vaak op de vrije worp lijn, in tegenstelling tot de Jumpers. Er zat géén emotie in het spel en verdediging werd er niet als team gecommuniceerd.
De teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 42-28. Werk aan de winkel bij het team uit Tubbergen. Hard verdedigen en daarna het harde werk omzetten in scores, dat was wat er moest gebeuren. Helaas lukte dat het derde kwart niet en wisten de dames uit Groningen zelfs nog iets uit te lopen. Geen communicatie in de defense leidde tot makkelijke scores voor de tegenpartij.
In het laatste kwart deden de Jumpers wat terug, er werd goed samengespeeld en hard gewerkt in de defense. Hierdoor kwamen ze nog terug tot 11 punten, helaas te laat en niet genoeg om de winst mee naar Tubbergen te nemen. Eindstand wedstrijd: 81-70. Een wedstrijd waarin de Tubbergse dames niet zichzelf waren. Er stond géén team op het veld, reden genoeg om deze knop eens om te zetten en met de koppies omhoog naar de volgende wedstrijd.

Aanstaande zaterdag spelen de Jolly Jumpers een thuiswedstrijd tegen Cangeroes uit Utrecht, om 18.30 uur in Sportcentrum de Vlaskoel.