NKC ’51 geeft voorsprong weg en speelt wederom gelijk

Zaterdag speelde NKC ’51 thuis tegen het bekende AVO uit Assen. In het verleden zijn de wedstrijden tussen beide ploegen altijd spannend geweest, waarbij NKC ’51 het vaakst aan het langste eind trok. AVO heeft uit de voorgaande wedstrijden drie punten gesprokkeld, twee minder dan de Nijverdallers. Het was dus zaak voor NKC ’51 om de punten in eigen huis te houden zodat het AVO onder zich houdt in de competitie.

Na enkele aanvallen opende NKC ’51 de score middels een vrije bal, ook AVO wist hierna de korf voor het eerst de vinden en bracht de stand gelijk. Via 2-2 was het NKC ’51 dat voor het eest een marge van twee wist te pakken bij 4-2. Deze voorsprong werd echter niet lang vastgehouden en AVO kwam weer langszij, 4-4. Zowel NKC’51 als AVO kwam niet lekker in hun spel, het arbitrale duo liet niet veel toe waardoor veelvuldig het spel stil kwam te liggen. NKC’51 ging hier beter mee om, maar kon AVO niet van zich afschudden. Tot 6-6 ging het gelijk op waarna AVO bij 6-7 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong wist te komen. Dit bleek het startsein voor NKC’51 om een tandje bij te schroeven. Vanaf dat moment kreeg het AVO onder controle en wist met goed spel maar liefst zesmaal achtereen te scoren. Hiermee werd ook de ruststand van 12-7 bepaald.

Met deze voorsprong zou NKC’51 met een goed gevoel aan de tweede helft beginnen. Niets was echter minder waar. Met enkele tactische omzettingen kwam AVO veel beter uit de kleedkamers dan NKC ’51. De De ploeg van Gert Schorn verdedigde slap en de doelpunten aan AVO-zijde vielen gemakkelijker, dit zorgde ervoor dat AVO weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Via 12-10 en 13-11 was de spanning weer helemaal terug. AVO zette nog eens aan en bracht beide ploegen weer in evenwicht bij 13-13. NKC’51 bleek geen antwoord te hebben op het verdedigende werk van AVO, toch was het in staat mee te scoren en tot 16-16 bleef de stand gelijk. De slotfase leek de kant op te vallen van de Nijverdallers, NKC’51 wist weer een voorsprong te pakken van twee doelpunten verschil, 18-16. AVO toonde zoals in de hele wedstrijd veerkracht en wist na de aansluitingstreffer ook vlak voor het einde weer gelijk te maken, eindstand 18-18.

Wedstrijd: NKC ’51 1 – AVO 1

Arbitrage: dhr. Bakker en dhr. Van Driel

Coach NKC ‘51: Gert Schorn

Eindstand: 18-18

Ruststand: 12-7

Opstelling NKC ‘51 1:

Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Timo Schippers, Emma Piksen, Selina Kamp, Anne-Roos Vos en Franca Slettenhaar.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer