Rivo Rijssen lijdt nederlaag tegen Veracles

In de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen heeft topdivisionist Rivo Rijssen een 1-3 nederlaag geleden tegen Veracles. Het jonge team van coach Patrick te Vaarwerk en assistent-trainer Sander de Koning wisselde sterke fases af met mindere fases.

Foto omslag: Jan van den Noort

“We begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Veracles was serverend sterk waardoor onze passlinie onder druk kwam te staan”, vertelde Sander de Koning.

Veracles won  de eerste set met 15-25. In de tweede set paste Rivo Rijssen haar verdedigingssysteem aan waardoor het wist terug te komen in de wedstrijd. Tot 15-15 liep het gelijk op, daarna benutte de thuisploeg de kansen niet meer. Veracles bleek veel effectiever, 20-25. “Na een zwak begin van de derde set werd er door  Rivo vrijuit gespeeld. De hele set ging gelijk op, en met het thuispubliek dat zich goed liet horen kon Rivo er weer een wedstrijd van maken. Het werd een zinderend slot van de set, 32-30. Erg knap voor de nog zo jonge ploeg.”

In de vierde set denderde de Rivo Rijssen trein door aan de hand van een uitstekend serverende Floortje van Losser. Bij een 19-11 voorsprong en de vijfde set in zicht, stokte het echter bij de thuisploeg. De Koning: “Aanvallend werd er haast geen bal meer gescoord en Veracles pakte de set toch nog met 22-25. Een grote domper, de hoop op een punt of meer verdween als sneeuw voor de zon. Erg zuur.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer