SVZW boekt eerste overwinning

SVZW boekte afgelopen weekend de eerste overwinning van het seizoen. SDVB werd in Wierden met 2-1 verslagen. 

Trainer Joram Hendriks van SVZW voerde een flink aantal wijzigingen door. Zo verhuisde Stefan Maat weer naar de achterste linie, schoof Lars van Putten door naar het middenveld en stond Jesper Middelkamp in de basis. De trainer zal er ongetwijfeld zijn redenen voor hebben gehad.

Sublieme actie

Al in de vijfde minuut kregen de gastheren een penalty, na een overtreding van Rick van Walsem op Yessin Maskoul. Aanvoerder Robin de Jong benutte het buitenkansje koe: 1-0. Even later was het bijna opnieuw raak voor SVZW, na een goede actie van Jesper Middelkamp wiens voorzet net niet gehaald werd door Frank Smit. In de achtste minuut ontsnapte de thuisploeg echter aan de gelijkmaker, toen Zakaria el Biyar bijna raak kopte. Het was doelman Juian Bakker die op miraculeuze wijze de vrijwel zekere treffer tot corner verwerkte. Een werkelijk sublieme actie.

Diep in blessuretijd

Na een kwartier voetballen volgde een grove tackle op Frank Smit, waarvoor geen geel werd gegeven. Wel een vrije trap van de scheidsrechter Lennart Fledderus. Diezelfde Frank Smit ging twee minuten later zelf in de fout toen hij te lang doorging op Barnevelds keeper Ruben van de Streek, die met een hoofdwond geblesseerd raakte en langdurig behandeld moest worden. Gelukkig kon hij wel verder, zij het met tulband. Geel was er uiteraard voor de veroorzaker. SDVB begon in de slotfase van die eerste (lange)helft danig aan te dringen en werd daar diep in de extra tijd voor beloond, toen Thimo Vink alsnog de gelijkmaker scoorde: 1-1, vlak voor rust. Waar iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou zijn had het mis ,want nog dieper in blessuretijd schoot Frank Smit zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 2-1.

Zwaarbevochten

De tweede helft begon ongewijzigd en wederom met veel strijd en vele onnauwkeurigheden. Het spel golfde op en neer, SDVB begon steeds meer aan te dringen zoals in het laatste deel van het eerste bedrijf deed. Tot scoren leidde het allemaal nog niet. Vlak voor tijd zag het publiek een uitgespeelde counter aan de kant van SVZW, Jesper Middelkamp ging voor eigen eer en profiteerde niet. De thuisploeg moest in die laatste minuten massaal terug. Ook Bas ter Hogt scoorde in blessuretijd niet, de spanning bleef vol op de wedstrijd staan. SVZW was blij dat het eindsignaal klonk, de zwaarbevochten 2-1 zege was een feit. De eerste drie-punter in dit lopende seizoen.

Volgende week gaat de reis voor SVZW naar Nunspeet.

Opstelling SVZW

Bakker, Buimer, De Jong, Maat, M. Smit, Scholten, Ter Hogt, Van Putten, Maskoul (85′ Jansen), F. Smit, Middelkamp.

Doelpuntenmakers SVZW

5′ 1-0 (De Jong, pen.)

49′ 2-1 (F. Smit)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer