Derde overwinning op rij voor Apollo 8

Apollo 8 wist ook de derde competitiewedstrijd winnend af te sluiten. In Borne werd in vier sets gewonnen van Regio Zwolle Volleybal. Door de overwinning blijft Apollo 8 koploper in de eredivisie.

Foto omslag: Jan Bredewoud

In de tweede thuiswedstrijd van het volleybalseizoen was Apollo 8 te sterk voor de Overijsselse streekgenoot Regio Zwolle volleybal. De eerste twee sets gingen met ruime cijfers (25-11, 25-14) naar Apollo 8. Zwolle kwam in set drie nog even terug (19-25), maar in de vierde set stelde de thuisploeg orde op zaken (25-19).

Goed onder controle

Een blije Daphne Knijf reageert. “We hadden Zwolle vanaf het begin van de wedstrijd goed onder controle. We leverden vanaf de servicelijn veel druk waardoor we aan het net een sterk blok konden neerzetten. Mooi om te zien dat we tegen directe concurrenten als Zwolle dit niveau halen. We hebben de drie punten gehouden en genoeg vertrouwen voor de komende wedstrijden deze week.”

Prima wedstrijd

“We speelden tegen Zwolle een prima wedstrijd’, vertelt trainer Thijs Oosting. “De eerste twee sets speelden we sterk en scoorden onze aanvalsters er lustig op los. In de derde set nam de foutenlast toe en ging Zwolle alles of niets spelen. Dat pakte goed voor ze uit, ze wonnen de set namelijk met 19-25. De vierde set ging het gelijk op tot 6-6, vanaf dat moment begon onze service weer te lopen en ook blokkerend pakten we de nodige punten mee. Na drie wedstrijden hebben we de maximale score gehaald, een goed begin van de competitie. Komende donderdag wacht ons de lastige uitwedstrijd tegen Peelpush. Twee dagen later spelen we thuis tegen promovendus Dynamo Apeldoorn. Hopelijk zit de Veste dan weer goed vol.”

Twee wedstrijden

De wedstrijd tegen Peelpush wordt op donderdag 21 oktober gespeeld om 20.00 uur in sporthal De Korref in Meijel. Zaterdag 23 oktober speelt Apollo 8 thuis tegen Draisma Dynamo. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Publiek is hierbij welkom. De beide wedstrijden zijn ook te bekijken via de livestream: Livestream Dames 1 – Apollo 8

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer