DOS’37 pakt punt in spannende slotfase

Het uitduel tegen v.v. Hierden was in het verleden voor DOS’37 telkens een lastig te nemen horde. Ook in deze editie, waarin de Vriezenveners pas in blessuretijd de verdiende gelijkmaker tot stand wisten te brengen via Martijn Olde Olthof: 2-2 In Hierden was het even onrustig, toen hoofdtrainer Henri Brink per direct vertrok bij de gastheren. Zijn taken werden in deze wedstrijd overgenomen door coach Bas de Raat. Die wist ook, dat zijn elftal de laatste drie wedstrijden op rij in competitieverband tegen de gasten had gewonnen. Dat gold natuurlijk ook voor de Vriezenveense technische staf, die graag het goede spel in het vorige duel terug wilde zien. Het trainerduo Niks en Brinkman zag dat alleen maar in het eerste half uur. Beide ploegen creëerden in die tijd goede, maar onbenutte kansen. Daarin kwam DOS’37 toch op voorsprong door Hidde Boers. Hij rondde fantastisch af na een dubbele een-twee-combinatie met eerst Koen Nijkamp en daarna met Menno Kamphuis. De laatste zette hem vrij voor doelman Nick Grootkarzijn en dat betekende 0-1.  Zeven minuten later stond het al weer gelijk, mede door de matige speelfase van de Vriezenveners. Na een verdedigende actie van Wout Kikkert in het strafschopgebied op Jona de Bruin wees scheidsrechter Van Zuijlen uit Wijchen direct naar de stip. Ewout Mulder pakte dit cadeautje ook als ruststand uit: 1-1.

DOS’37 kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Het zette druk op de verdediging van de gastheren, maar een treffer bleef uit. Pogingen van Ronald te Morsche, Shakki Mohamed en Glenn Jansen gingen verloren. Hierden voelde dat er meer in zat. Vier minuten voor het officiële einde bracht Martijn Ruiter de thuisheren dan ook op voorsprong: 2-1. De zege leek te zijn behaald. Maar in blessuretijd schoot Martijn Olde Olthof met een volley de hoekschop van Shakki Mohamed schitterend en snoeihard binnen: 2-2. Na die treffer neutraliseerde Patrick Nitert de kans van Andrew Schaftenaar met een snelle reactie. In de laatste aanval van het duel liet Ronald te Morsche de mogelijkheid aan zich voorbijgaan om de zege toch nog binnen te halen. Helaas kwam het Vriezenveense elftal niet ongeschonden uit de strijd. Na een harde en onbestrafte overtreding moest Hidde Boers het veld verlaten met een ingescheurde hamstring. Tevens werd Wout Kikkert kort voor tijd door de hand van zijn tegenstander in het gezicht geraakt, waaraan hij een oogblessure overhield. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar gezien het geboden spel. Om die reden was het gelijke spel ook terecht. Ondanks deze remise klom DOS’37 een plaats in de ranglijst en nam de vijfde plek in de eerste klasse D in.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer