Heracles Almelo doet zichzelf tekort tegen PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-0 verloren. Bram van Polen benutte in blessuretijd een strafschop waar Rai Vloet eerder vanaf elf meter miste. De eerste helft leverde wel de nodige strijd op maar het creëren van kansen bleek voor beide ploegen erg lastig. Het eerste wapenfeit volgde in de 33ste minuut toen Janis Blaswich een schot van Dean Huiberts moest pareren. Heracles Almelo, waar Navajo Bakboord na lange tijd weer zijn rentree maakte in de basiself, kreeg in de 42ste minuut een mogelijkheid. De kopbal van Orestis Kiomourtzoglou belandde in het zijnet.

De tweede helft ging van start met een snoeiharde vrije trap van Kaj Sierhuis van grote afstand die door Kostas Lamprou met moeite werd verwerkt. PEC Zwolle zorgde in de 61ste minuut voor gevaar uit een hoekschop. De kopbal van Gervane Kastaneer ging naast. Heracles Almelo leek twee minuten later op 0-1 te komen maar het doelpunt van Kaj Sierhuis werd afgekeurd wegens buitenspel. Heracles Almelo had daarna moeten scoren. Delano Burgzorg werd na zeventig minuten de diepte ingestuurd en zag zijn inzet in de korte hoek gepareerd worden door Kostas Lamprou. Twee minuten later kreeg Rai Vloet de uitgelezen mogelijkheid vanaf elf meter. De middenvelder stiftte de bal over het doel. Het missen van de kansen brak de formatie van Frank Wormuth in de slotfase op. PEC Zwolle kreeg een strafschop die door Bram van Polen onberispelijk werd ingeschoten. De schade kon niet meer gerepareerd worden ondanks het feit dat de blessuretijd bijna elf minuten bedroeg.

Bron: Heracles.nl

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl (archief)