A.D.’s verslag: V.V. Hellendoorn VS. Jelle Brinks, 0-0

Gelijkspel Mariënberg in Hellendoorn voelt als zege

Soms zijn we net van die ouwe lullen, zittend op de tribune van een redelijk bekend sportpark. Weet je nog? We speelden, zo’n 16 jaar geleden, hier in Hellendoorn met de C1-junioren een vrij kansloze wedstrijd. Althans dat dachten wij halverwege het duel VESOS – Mariënberg.

De fusieclub VV Hellendoorn, een combinatie van SOS (zondag) en VESOS (zaterdag), lag destijds nog in de week. Onder de lat stond net als afgelopen zaterdag ene Jelle Brinks. Toen amper veertien jaar. Nu net dertig lentes jong, ondertussen een keurige baard en trotse vader van Adam. Mooi man! Hij huist tegenwoordig met zijn lieve Lieke aan de Clemmestraat, in 2005 moest hij altijd ver fietsen. Met zijn tweelingbroer Daan, die twee andere gasten van Brinks en zijn vader en moeder woonde hij ver de Stenendijk op. Was een eind fietsen….

Hij dreef de trainert van de C1-junioren van VESOS begin deze eeuw tot complete wanhoop. Want die gasten uit Hellendoorn waren vele malen sterker. Wij hielden alleen maar tegen. Nou ja, wij…Jelle hield alles tegen. Hij plukte als jochie van amper 4 turven hoog de ene na de ander bal uit de winkelhaak. Zweven was zijn tweede natuur geworden.

23 oktober 2021 – De geschiedenis herhaalde zich een beetje

Nu was V.V. Hellendoorn wederom veel sterker, voetballend gezien dan. Mariënberg hield voornamelijk tegen maar had zeker via enkele spaarzame uitvallen de kans en een mogelijkheid om één of twee goals te maken. Had zomaar gekund!

Pretkegels van de Grolsch

Echter was het de thuisploeg die regelmatig de klok sloeg. Al in de eerste helft lieten ze enkele goede mogelijkheden ongemoeid. Het vizier stond niet goed afgesteld of Brinks stond op zijn post en de lat bood ook een keer de helpende hand. Na rust was alles voor Brinks, Jelle Brinks gesneden uit het fijnste keepershout. Weer was hij een baken van rust op sportpark de Voordam. In zijn handschoenen leek ie wel magneten te hebben verstopt. Hij trok elke bal naar zich toe alsof het pretkegels van de Grolsch waren.

Come-back

Na enkele weken blessureleed kon hij zich niet een betere come-back wensen. Zelfs de grootste mogelijkheid van de thuisploeg, een strafschop vanaf elf meter, was een prooi voor Jelle. Hij dook katachtig de inzet van Ruben Hendriks uit de linkerhoek en in de rebound hielp hij wederom de verdiende voorsprong van Hellendoorn om zeep. Een familiedienst bovendien. Want zwagerlief Niek Noeverman had daarvoor de overtreding gemaakt. Geweldig om het zo op te lossen. Dat doen zwagers gewoon voor elkaar. Ken je klassiekers, of nie Huib en Willems?

Avonturenpark

Aan de andere kant had Collin Bouwhuis bijna de 0-1 op zijn kruin, zijn kopbal ging maar net over de kooi van de collega van Jelle na een puntgave voorzet en dito actie van Lars van der Veen. Volgens mij had Hellendoorn nog wel een uur kunnen voetballen maar de derbystar van Intersport Zomer wilde maar niet achter Jelle Brinks verdwijnen. Heerlijk toch! Vlak voor tijd had verdediger Lars Huzen alsnog de 1-0 op zijn pantoffel. In plaats van rustig laag de bal in te schieten ramde hij huizenhoog over en belandde de bal zo’n beetje bij het avonturenpark.

Néé, het werd afgelopen zaterdag echt het duel van Brinks en de geschiedenis herhaalde zich.

Collectieve teamprestatie

Mariënberg begint gewoon hartstikke lekker aan het seizoen. Na vier wedstrijden twee duels gewonnen, 1x gelijk en verloren van de Zweef waar wij ons niet voor hoeven te schamen. Het gelijke spel in Hellendoorn voelde ook als een overwinning door een collectieve teamprestatie. Niet het betere van het spel hebben maar wel vechten voor elke meter en soms centimeter op het veld. Trainer Arjan Visscher is er in korte tijd in geslaagd om een goede mix te vinden tussen enkele spelbepalende spelers met jarenlange ervaring en aanstormende talenten die negentig minuten gaan als de brandweer. Je kwam gewoon met een heerlijk gevoel vanuit Hellendoorn, je reed langs Marle, twijfelde nog even om af te slaan bij de Italiaan. Niet doen, thuis rijst het deeg ook wel…

Pretkegels

Komende week het prestigeduel tegen Kloosternarigheid, kijken we altijd naar uit. Eerst lekker ballen tegen die gasten van de Polderhoek en daarna gezamenlijk wat pretkegels lostrekken tijdens het Oktoberfeest, georganiseerd door het eerste elftal. Kortom, gegarandeerde gezelligheid. Eerst natuurlijk presteren en dan lekker de boel de boel laten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer