De Tukkers verslaat KVV Losser met 1-4

Gisteren troffen de koplopers van de derde klasse elkaar. Op het zonnige sportpark Brilmansdennen bogen de Albergenaren een 1-0 achterstand om naar een verdiende 1-4 zege. Vanaf het beginsignaal had De Tukkers het initiatief. Losser probeerde wel de momenten de pakken om druk te zetten, maar de zwart-witten wisten zich hier goed onderuit te spelen. De doelman van Losser moest na 11 minuten voor het eerst handelend optreden. Tim Haarhuis kwam vanaf rechts naar binnen en zag zijn schot met links gekeerd worden. De eerste kans voor de thuisploeg was wel meteen raak. Na een geblokt schot schatte een verdediger van zwart-witten de bal niet goed in, waardoor Job Gevers in scoringspositie kwam. Hij twijfelde niet en schoot hard via de onderkant van de lat in de 14e minuut de 1-0 op het bord. De Tukkers bleef daarna de betere zonder tot echt hele grote kansen te komen. Na 29 minuten spelen wist Tim Haarhuis zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. De voorzet vanaf de rechterkant van Joep Egberink werd door Haarhuis knap ik de verre hoek geschoten: 1-1. De gasten bleven aandringen en na een mooie aanval gaf de scheids een strafschop toen er een overtreding werd begaan op Kjell Huisman. Vanaf elf meter schoot Joep Egberink in minuut 41 de strafschop beheerst binnen: 1-2. Losser had vlak voor de rust nog een moment om misschien toch nog met een gelijkspel de kleedkamer in te gaan. Een vrije trap vanaf een mooie positie ging echter een meter naast het doel.

In de beginfase van het tweede bedrijf kwam De Tukkers er aanvallend een paar keer goed door, maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt. Aan de andere kant was Losser een paar keer dreigend. In de 54e minuut leek de thuisploeg ook op gelijke hoogte te komen. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde richting de bovenhoek. Rens Davina moest zich volledig strekken en wist op knappe wijze de bal uit de kruising te tikken. De kopbal uit de corner die volgde werd eveneens gered door Davina. Daarna had De Tukkers de zaakjes weer prima op orde en was het eigenlijk wachten op de 1-3. Dat doelpunt viel een kwartier voor het einde en leek de wedstrijd te beslissen. Sjoerd Visschedijk haalde de achterlijn en legde goed terug op Thijs Leemhuis. Met een droge schuiver wist hij de doelman van Losser te passeren: 1-3. De Albergenaren speelden de wedstrijd daarna goed uit en wisten zelfs nog een vierde treffer te scoren. Een steekpass van Joep Egberink werd door Sjoerd Visschedijk tot doelpunt gepromoveerd: 1-4. In verband met een evenement in Albergen, speelt De Tukkers 1 op 31 oktober niet. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 7 november. De zwart-witten spelen dan om 14:00 uur tegen TVO in Berkum.