DTC ’07 verslaat Vilsteren met 0-5

Na een lange rit in de auto kwam DTC aan in Vilsteren voor de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Na twee wedstrijden zonder overwinning, konden de bezoekers de drie punten goed gebruiken. De thuisploeg had uit drie wedstrijden evenveel punten behaald. Op het kunstgras had DTC in de openingsfase veel balbezit. Na zo’n twintig minuten volgden ook de eerste kansen. Schoten van Tebbe en Westerhof waren een prooi voor de keeper. Op de inzet van Potijk had hij geen antwoord, maar de lat voorkwam de openingstreffer. Na een klein half uur werd ook doelman Visschedijk voor het eerst aan het werk gezet. Hij bracht prima redding op een afstandsschot na een afgeslagen corner. Vrijwel direct daarna tikte Westerhof aan de andere kant een voorzet net over. Vlak voor de rust kwam DTC verdiend op voorsprong, maar de manier waarop was bijzonder. Westerhof schoot van grote afstand hard op het doel. De keeper van Vilsteren bracht moeizaam redding, maar hij had de bal niet klem vast. Door het effect rolde de bal vervolgens alsnog achter de keeper het doel in. Ruststand 0-1.

DTC wilde in de tweede helft verder afstand nemen van Vilsteren. Dat lukte vrij aardig, want de eerste kans na rust was direct raak. Na een steekpass van Nijhuis schoot Westerhof opnieuw binnen, dit keer laag in de verre hoek. Vilsteren werd nog één keer gevaarlijk in de tweede helft (een kopbal uit een hoekschop belandde bovenop het doel), maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg. Tebbe en Wessels waren na mooie aanvallen dichtbij de 0-3. De 0-3 kwam een kwartier voor tijd alsnog. Tebbe kon zo het strafschopgebied in lopen en trok drie man met zich mee. Hij behield goed het overzicht en legde breed op Nijhuis die binnenschoot. Daarna ging het hard en in korte tijd wist Tebbe tweemaal te scoren. Bij de 0-4 schoot hij knap raak uit de draai. De 0-5 kon hij binnenschieten na een voorzet van Wessels. De prachtige steekpass van Nijhuis op Wessels die daaraan voorafging was zeker het vermelden waard. Uiteindelijk een simpele overwinning voor DTC, dat in de tweede helft pas afstand nam van Vilsteren. David Westerhof werd Man of the Match, maar er waren meer spelers die aanspraak maakten op deze titel. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Vosta is op Sportpark Tilligte de tegenstander.

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Harm Heerink), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis, Mark Hesselink; Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe, David Westerhof (Ewout Olde Keizer).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer