ehv

EHV-hockeyheren verspelen 2-0 voorsprong tegen Leusden (2-2)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen Leusden met 2-2 gelijkgespeeld en daardoor twee dure punten verloren. De thuisploeg kwam na een kleine tien minuten op een 1-0 voorsprong door een tip-in van Floris-Jan Boonman, en toen Stijn Adolfsen ver in het tweede kwart via een benutte strafbal de 2-0 scoorde, leek er geen vuiltje aan de EHV-blauwe lucht. Gek genoeg kwam vanaf dat moment de klad er in en viel het op alle fronten stil: voorin werden vooral meters gemaakt, maar zonder resultaat, op het middenveld ging veel ballen verloren en achterin ging het twee keer faliekant mis, waardoor Leusden het vierde gelijke spel van dit seizoen als het ware in de schoot werd geworpen. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was dan ook zwaar teleurgesteld over de tweede helft waarin het hopeloos mis ging: ‘Vanaf de eerste tegengoal werden er vrijwel alleen maar slechte beslissingen genomen. Bovendien werd er hier en daar heel bijdehand op medespelers gereageerd en dat werkt ook niet. Verder halen we veel te veel kaarten, toen we met tien man stonden kregen we er twee om de oren. Achteraf mogen we zelfs nog blij zijn dat het bij 2-2 bleef en dat die gasten er niet nog een in timmerden. Als ik een positief punt moet noemen, dan is het dat we allemaal erg balen van dit puntverlies.’ Keeper Paul Bongers werd ondanks de twee tegengoals vanwege zijn vele soevereine reddingen met ruime meerderheid verkozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer