Jolly Jumpers eindelijk van de 0 punten af

Op zaterdag 23 oktober stond de vijfde wedstrijd van het seizoen gepland. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De Jumpers begonnen goed aan de wedstrijd. De intensiteit lag hoog en dat resulteerde in 22 punten en een voorsprong van 9 punten. Dit konden de Jumpers helaas niet doorzetten. Er werd te wisselend gespeel. Dit was onder andere te zien in de verdediging, waar de Jumpers de afspraken niet nakwamen. Dit maakte het dat de roodhemden met een kleine voorsprong de rust in gingen. Ruststand: 36-35.

De Jumpers kwamen gemotiveerd de kleedkamer uit maar bleven moeite houden met de zone-verdediging van Utrecht. Gaanderweg konden de Tubbergse dames elkaar beter vinden en kwamen meer tot scoren. In de verdediging misten de Jumpers de details waardoor het derde kwart werd afgesloten met een achterstand van 1 punt. Gebrand om de wedstrijd te winnen werd er begonnen aan het vierde kwart en dit was te zien. Vooral in de rebounds en onder het bord was het thuisfront veel meer aanwezig. Hierdoor werd de eerste winst van het seizoen naar binnen gesleept. Eindstand 73-67.

Een wisselende wedstrijd, waarin de Jolly Jumpers zeker nog beter kunnen. De eerste winst is binnen, op naar meer. Aankomende zaterdag reizen de dames naar Haarlem, om daar te spelen tegen TTT om 20.00 uur.