NKC ’51 trekt aan het kortste eind bij Sparta

Voor NKC ’51 stond zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Sparta in Zwolle op het programma. Bij winst kon NKC ’51 afstand nemen van de onderste ploegen. Bij verlies zou het gat weer wat kleiner worden en zou NKC ’51 in lastigere positie terechtkomen.

Sparta bezette vooraf de voorlaatste plaats met drie minder behaalde punten dan de Nijverdallers. Echter was NKC ’51 wel gewaarschuwd, omdat het in de voorbereiding nog met duidelijke cijfers van Sparta verloor.

Povere eerste helft

Dat zowel NKC ’51 als Sparta zich goed had ingelezen in de tegenstander, was in de beginfase duidelijk te zien. Er werd aan beide kanten goed verdedigd, maar aanvallend ontbrakde scherpte. Dit resulteerde in een doelpuntloos eerste kwartier. Uiteindelijk was het Sparta dat tweemaal de korf wist te vinden en een 2-0 voorsprong nam. Pas bij een 3-0 achterstand wist ook NKC ’51 voor het eerst op het scorebord te komen, 3-1. Hierna kwam NKC’51 wat beter in haar spel en kwam op gelijke hoogte bij 3-3. In een erg povere eerste helft ging Sparta rusten met een minimale voorsprong, ruststand 5-4.

Spanning

Na rust werd de eerste aanval door NKC ’51 direct verzilverd, 5-5. NKC ’51 had hierna weer een doelpuntloze periode en Sparta maakte hier goed gebruik van, de Zwollenaren kwamen op 7-5 waardoor NKC ’51 wederom in de achtervolging moest. De ploeg van Gert Schorn toonde veerkracht en wist na de gelijkmaker voor het eerst op voorsprong te komen, 7-8. Lang kon NKC ’51 niet van de voorsprong genieten, binnen enkele minuten lag het initiatief weer bij Sparta, 9-8. Hierna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Om en om werd er gescoord en naar mate de tijd vorderde werd de spanning groot.

Laatste minuut

Bij 13-13 scoorden NKC ’51 en Sparta nogmaals en leken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel. Toch was het Sparta dat in de laatste minuut aantekende voor de winnende treffer. NKC ’51 kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar voor de Nijverdallers mocht het niet meer baten. Eindstand: 14-13.

Komend weekeind speelt NKC’51 haar laatste veldwedstrijd voordat het zaalseizoen begint. Hekkensluiter KV Drachten komt op bezoek in Nijverdal, aanvang 14:30.