Sportlust Vroomshoop verliest van Sv Zwolle

Na de geflatteerde nederlaag van vorige week tegen Sv Haarle had Sportlust de kans zich te revancheren tegen Sv Zwolle. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij het kwartje uiteindelijk de verkeerde kant opviel. Gewonnen had Sportlust eigenlijk in de 70e minuut al; Simon Spoor maakte na 938(!) dagen blessureleed zijn rentree in Sportlust 1. De eerste fase van de wedstrijd was een fase waarin door beide teams weinig grote mogelijkheden werden gecreëerd. Het gevaar dat er was, kwam door een aantal dode spelsituaties. Zo viel ook de 0-1 in het voordeel van de gasten. Rond de 25e minuut werd een indraaiende vrije trap ongelukkig in eigen doel gewerkt. In de fase hierna probeerde Sportlust de rug te rechten. Een goede kans werd dan ook geboden aan gelegenheidsspits Dinand Hankamp. Anderson Lusseveld gaf een piekfijne voorzet vanaf de linkerkant maar Dinand zag zijn inzet van dichtbij helaas net voorbij de 2e paal naast het doel gaan. In het restant van de 1e elftal bleef Sportlust de bovenliggende partij waarbij het voetballend opzoek bleef naar de gelijkmaker maar dit helaas zonder resultaat waardoor er gerust werd met een 0-1 achterstand.

Direct na rust was het wederom Sportlust dat opzoek ging naar de 1-1. Deze verdiende gelijkmaker viel dan uiteindelijk ook in de 55e minuut. Anderson stuurde Tim weg over de linker flank, zijn voorzet belandde bij Coen Kleinheerenbrink en Coen wist met een knappe schuiver van randje 16 de doelman van Sv Zwolle te passeren in de korte hoek. Deze gelijkmaker gaf de thuisploeg vertrouwen. Het bleef aandringen op de voorsprong waarbij Sv Zwolle voornamelijk vanuit de counter enkele keren gevaarlijk werd. Twintig minuten voor tijd mocht Simon Spoor na een zware blessure eindelijk weer zijn rentree maken en hij wist zich dan ook direct te laten gelden door twee keer de doelman van de bezoekers te testen. In de 88e minuut was het echter Sv Zwolle dat de voorsprong wist te pakken. De verder uitstekend fluitende leidsman besloot te fluiten voor een overtreding van Anderson nadat hij juist goed voor zijn directe tegenstander wist te komen. De hieruit volgende aanval werd op een prachtige wijze afgerond door de aanvoerder van Sv Zwolle. De gastheren probeerden hierna nog wel aan te dringen op de gelijkmaker maar het waren uiteindelijk de gasten die in de blessuretijd via een counter de wedstrijd wisten te beslissen waardoor een wat tegen de verhouding in 1-3 uitslag op het scorebord kwam te staan. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij SDOL in Luttenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer