Vasse boekt een solide overwinning bij UD in Weerselo

Vasse heeft de altijd lastige uitwedstrijd op bezoek bij UD Weerselo met 4-1 gewonnen. Vasse kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong in de rust maar leek het nog spannend te maken door UD vlak na rust tot 2-1 terug te laten komen. Uiteindelijk liepen de blauwwitten in het restant nog uit naar een 1-4 overwinning. In de 1e helft was er vooral veel balbezit voor Vasse maar het team van Nico Eshuis moest op de hoede zijn voor de uitbraken van UD. Na ongeveer 15 minuten spelen werd een vrije trap van Rik Wiefferink niet goed verwerkt door de geelzwarten en Daan Haarhuis was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te werken. Nog geen 5 minuten later leek Vasse de wedstrijd al in het slot te gooien nadat Stefan Weersink een lage voorzet van Sam Haarhuis wist binnen te tikken.

Beide teams gingen rusten met een 0-2 tussenstand maar na de thee leek UD uit een ander vaatje te tappen en na nog geen 2 minuten werd de aansluitingstreffer via de paal binnengeschoten. Toch liet Vasse zich niet van de wijs brengen en na 60 minuten spelen stuurde Randy Pegge met een diepe bal Douwe Naber diep, de spits wist wel raad met dit kansje en werkte 1 op 1 met de keeper vakkundig af. Na 70 minuten was de wedstrijd gespeeld nadat ook Sam Haarhuis zichzelf op het scorebord schoot. De aanvaller was sneller bij de bal dan de uitkomende keeper en kon uiteindelijk in een leeg doel binnen werken. Vasse liet zich net na rust nog verrassen maar uiteindelijk kan worden gesproken van een verdiende 1-4 overwinning.

Voor het volgende weekend staat er opnieuw een uitwedstrijd geprogrammeerd. Dan gaan de mannen van Nico Eshuis op bezoek bij het Enschedese EMOS, dat een wisselvallige competitiestart beleeft waarbij krappe overwinningen worden afgewisseld met forse nederlagen. Hopelijk heeft de medische staf van SV Vasse de ontstane pijntjes kunnen wegmasseren zodat er een fitte ploeg aan de aftrap staat op het Sportpark aan de Dr. Zamenhoflaan in Enschede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer