VKC ’03 verkoopt de huid zo duur mogelijk

Op 23 oktober 2021 stond voor VKC ’03 de bekerwedstrijd tegen OZ&PC op het programma. Dat de heren van VKC’03 geen drie punten mee zouden nemen uit Oldenzaal was eigenlijk een understatement, maar de mannen uit Tubbergen leken de huid zo duur mogelijk te verkopen.

VKC’03 wist dus wat hen te wachten stond. Volle bak gaan en zo ging de wedstrijd ook van start. Er werd zelfs gejuicht omdat de eerste treffer vóór de Tubbergenaren genoteerd zou worden. Maar helaas, afgekeurd.

Prima eerste periode

In de contra was OZ&PC scherp en benutte de 1-0. Het was al wel snel duidelijk dat VKC niet kansloos ten onder hoefde te gaan. Zo dacht ook Bram Paus. Aan de hand van Paus wist de uitploeg twee keer het net te vinden. Ze zette hij VKC eigenhandig op voorsprong. De vaste midvoor Raymond Broenink zag dat dat hard werken op de mid werd beloond, en wist twee man naar de hoek te sturen. Tubbergen wist de man-meer-situaties helaas niet te benutten. De goed keepende Patrick Oostendorp hiel zijn ploeg goed op de been. De prima eerste periode werd afgesloten met een 3-2 achterstand.

Verdedigend best goed voor elkaar

De heren uit Tubbergen kregen vertrouwen, toonden rust in het spel en hadden het verdedigend best goed voor elkaar. Iets langere aanvallen spelen en het kon nog weleens een leuke pot worden. De tweede periode was praktisch een kopie van de eerste. Wederom was het OZ&PC dat de score wist te openen. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Rob Kienhuis mocht zijn eerste van de wedstrijd noteren: 4-3. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Met gemiste kansen over en weer kon het nog alle kanten op.

Goed op schot

De sterk spelende Mike van Puffelen kon via een strafworp zijn tweede van de wedstrijd maken en liet deze kans niet onbenut. Diezelfde kans werd Gerben Eertman van VKC’03 ook geboden. Tubbergen kreeg in de daarop volgende aanval eveneens een strafworp toegekend, die Gerben uitstekend wist te verzilveren. Niet veel later was het de eerder genoemde Van Puffelen, wie deze periode goed op schot bleek te zijn, die er een tussenstand van 6-4 van wist te maken. Aan beide kanten werd nog éénmaal doel getroffen, waardoor een 7-5 stand genoteerd mocht worden.

Stunt in de maak

De heren uit Tubbergen gingen tevreden de rust in. Kansloos? Nee hoor, zeker niet. En er mocht zo langzamerhand wel uitgekeken worden of er met een gelijkspel misschien een stunt in de maak was. Maar Oldenzaal paste een andere tactiek toe en wist de heren uit Tubbergen compleet te verrassen. Zo werd er binnen een anderhalve minuut tegen een 10-5 achterstand aangekeken. De veranderde tactiek bleek een schot in de roos voor OZ&PC, zij wisten de voorsprong vakkundig uit te bouwen naar 14-6. Weg ambities, voor de stunt die mogelijk leek.

De weg naar het doel

De bezoekers pakten even de rust, en wisten dat het gedaan was. Maar er was niet het plan nogmaals als figuranten te fungeren, zoals in de voorgaande periode wel het geval was. Het was toch weer Oldenzaal dat via topscorer Mike Slot een treffer bij mocht schrijven. Eveneens vond VKC’03 de weg naar het doel weer. Zo stond er een tussenstand van 15-7 op de klok. Helaas ontbrak de werkelijke scherpte in de verdediging, waardoor OZ&PC vier keer achter elkaar het net wist te vinden.

Het slotakkoord bleek alsnog voor VKC’03, dat via Floris Baas en Jurian Krom (met twee mooie afstandsschoten) de einduitslag wist te noteren. Eindstand 20-10.