FC Twente na competitienederlaag op jacht naar winst in bekertoernooi

FC Twente gaat voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op bezoek bij O.S.S. De ploeg van Ron Jans zal zich willen revancheren op de nederlaag tegen N.E.C. van afgelopen weekend.

FC Twente verloor zondag met 1-2 van de ploeg uit Nijmegen. Het duel in De Grolsch Veste zou pas in de tweede helft op gang komen. De bezoekers openden vlak na rust via de score via Elavis Tavsan, die doelt trof doel vanuit een rebound. Daarna was het de beurt aan FC Twente, dat in een korte tijd enkele kansen kreeg. Virgil Misidjan tekende uit een van deze kansen voor de gelijkmaker. Maar doelman Mattijs Branderhorst was verschillende keren een doorn in het oog voor FC Twente, dat de voorsprong maar niet wist te pakken. Na een blunder van Pröpper, die niet goed uitverdedigde, kon invaller Javier Vet profiteren en de eindstand. van 1-2 op het scorebord zetten.

FC Twente – NEC 1-2 (0-0)

Scoreverloop
50’ 0-1 (Tavsan)

58’ 1-1 (Misidjan)

75’ 1-2 (Vet)

Gele kaarten: Troupeé, Pröpper (FC Twente), Okita, El Karouani, Vet, Odenthal (NEC)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupee (46’ Pleguezuelo), Hilgers, Pröpper, Oosterwolde (72’ Smal), Sadilek, Bosch (87′ Ilic), Vlap, Rots (72’ Cleonise), Van Wolfswinkel, Limnios (46’ Misidjan)

Niet nodig

Nog maar drie dagen na het verlies tegen N.E.C. reist FC Twente vanmiddag af richting Oss. In het stadion van Top Oss staat de ontmoeting met de Zondag Derde Divisionist op het programma. “Na zo’n nederlaag van zondag, die niet nodig was, wil je het liefst zo snel mogelijk weer in actie komen om iets recht te zetten”, vertelt Ron Jans tegenover de clubkanalen van FC Twente. “Dan wil je weer spelen en dat doen we morgen.”

Favoriet

O.S.S. ’20 staat op een huidige tweede plaats in de Derde Divisie. “We hebben ze afgelopen weken in actie gezien, een team met een goed collectief”, zegt Jans. “De laatste weken hebben ze goede resultaten geboekt in de competitie en ze staan dan ook op een tweede plek. Een aantal spelers ken ik nog uit de tijd dat ze bij een profclub voetbalden. O.S.S. ’20 speelt op het vierde niveau en wij op het hoogste. Dan loop je niet weg dat je favoriet bent, dan moet je gewoon winnen.”

Uitwedstrijd tegen PSV

Dit weekend speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen PSV. “Dat duel van zaterdag speelt bij ons nog helemaal niet”, geeft Jans aan. “Een aantal spelers in de selectie, en ikzelf als trainer, weten wat het is om de beker te winnen. Ook bij FC Twente weten ze hoe dat voelt. Het is heerlijk om ver te komen.”

Selectie

Bij FC Twente keert Manfred Ugalde terug in de selectie. Net als Ramiz Zerrouki die zondag was geschorst na zijn rode kaart tegen Willem II. Wout Brama is er tegen O.S.S. ’20 nog niet bij. De club uit Enschede moet Michel Vlap en Michal Sadilek missen, zij liepen tegen N.E.C. een lichte blessure op. “Beiden hadden anders gespeeld, maar ze hebben wat meegenomen uit de wedstrijd van zondag”, aldus Ron Jans.

De bekerwedstrijd is live te zien op ESPN.

O.S.S. ’20 – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez.

Bron: fctwente.nl

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer