Heracles Almelo wint met moeite van ASWH

Heracles Almelo heeft zich gisteravond geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In Hendrik-Ido-Ambacht werd tweede divisionist ASWH met 1-3 verslagen. Rai Vloet was twee keer trefzeker en Peter Verhoeve maakte een eigen doelpunt. Luuk Admiraal scoorde voor ASWH.

Noah Fadiga was in de beginfase de gevaarlijkste man bij de ploeg uit Almelo. De rechtsback schoot in de tweede minuut voorlangs en werkte de bal in de twaalfde minuut tegen de onderkant van de lat. Heracles Almelo had daarna moeite met het creëren van kansen maar na ruim een half uur spelen was het dan toch raak. Op aangeven van Ismail Azzaoui scoorde Rai Vloet met een hard schot.

Heracles begon nog goed aan de tweede helft. Vloet dwong keeper Bryan Janssen twee minuten na rust tot een moeizame redding en luttele seconden later mikte Delano Burgzorg voorlangs. De ploeg van Frank Wormuth zou daarna in de problemen raken. ASWH deelde zeven minuten na de pauze de eerste speldenprik uit. De inzet van Luuk Admiraal werd door Mateo Les voor de lijn weggehaald. Vier minuten later leidde een fout in de defensie de gelijkmaker in. Luuk Admiraal kwam oog in oog met Koen Bucker en scoorde.

ASWH ging op zoek naar meer en Lester Pires kreeg na exact driekwart een goede kans. De inzet werd door Koen Bucker naast getikt. Pires was zes minuten voor tijd opnieuw dichtbij een doelpunt maar de poging eindigde deze keer in het zijnet. Heracles Almelo worstelde maar kreeg drie minuten voor tijd de 1-2 in de schoot geworpen. Peter Verhoeve verlengde een voorzet in eigen doel. De laatste speelminuten waren spannend maar diep in blessuretijd besliste Rai Vloet het duel. Heracles is daarmee door naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

ASWH – Heracles Almelo 1-3 (0-1)

33′ 0-1 (Vloet)

54′ 1-1 (Admiraal)

87′ 1-2 (Verholeve, e.d.)

90+4′ 1-3 (Vloet)

Gele kaarten: Bakis (Heracles Almelo), Van de Werp (ASWH)

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga (64′ Basaçikoglu), Rente, Les, Quagliata, Schoofs (90′ Kiomourtzoglou), De la Torre, Vloet, Azzaoui (90′ Bakboord), Sierhuis (46′ Bakis), Burgzorg (84′ Laursen)

Bron: Heracles.nl