A.D.’s voorbeschouwing: Mariënberg tegen Kloosterhaar

Komende zaterdag is Mariënberg op het vertrouwde Westerpark gastheer voor Voetbal Vereniging Kloosterhaar, die normaal gesproken bivakkeren op sportpark de Polderhoek aan de Sportstraat 1B in het al eerder genoemde Kloosternarigheid.

Voorbeschouwing op V.V. Hellendoorn – Mariënberg (Zaterdag 23 oktober 2021)

Door A.D.

Volgend joar bestaan ze 100(!) jaar. Opgericht in 1922. Hartstikke mooi, een echte oude dame van 99 jaar. Maar nog bijzonder kwiek!

Ge-ijkte onderwerpen

Zit met een dilemma, beter daarmee dan met tien adders of ringslangen uut de Engbertsdijkvenen in je woonkamer, wat ik oe brom! Want je probeert halsstarrig te kiezen voor een andere insteek. Je ligt er ’s nachts zelfs wakker van. Voorbeschouwing omtrent de Kloosterderby (ik gooi ‘m er toch maar in, sorry Wim, doekje voor het bloeden) moet ditmaal totaal anders. Je pijnigt je hersens, je kraakt je geheugen, je vermant jezelf. Kop op! Niet weer de ge-ijkte onderwerpen. Kom eens met wat nieuws.

Rock & Roll, legendarische keepers en groene pretkegels

We hebben nu alles wel gehad. Herhaling is hier echt niet de kracht van reclame. Dit keer alsjeblieft niet lullen over Rock & Roll en dito muziek, niet weer over de gebroeders Benjamins beginnen, Linda -ook op zondag of zoiets-, niet weer de lange Roessink heren aanhalen, over de mooie dochters van zeurvitter Hans dagdromen, over legendarische keepers praten met drumstokjes in de zestienmeter, niet weer over groene pretkegels, over Zwier – ja, die van Ekkel-, grote bratwursten of over het feit dat Slager Jager samen met Noppers Aangenaam Fietsen de enige van de twee overgebleven winkels in het verankerde dorp zijn. Eerder kocht ik nog wel eens mijn kleding bij Van Braam, koffie met Janine drinken.

Kloostervrolijkheid

En toch, toch kan ik het niet laten. Heb je het namelijk over Kloostervrolijkheid, poppen al die heerlijke onderwerpen als sneeuw voor de zon weer op. Lijkt wel onkruid, je stopt het weg maar begin je éénmaal te tikken woekert het Kloosterhaarse zwartwitte onkruid gewoon tussen jouw vingers door. Kan er niks aan doen, het zit in mijn aard. Waar mijn verstand zou moeten zitten, nou ja zoiets dus. Was man liebt, das neckt sich. Of iets van gelijke strekking. Kloosterhaar is geen Sibculo, waarvan Akte! Wij hebben gewoon iets met die gasten uut Kloosterhaar.

Pretkegel – Muziek – Scoren – Trotse Papa – de Haere – Voetbal

Om enigszins wat inspiratie op te doen tikte ik ‘Mark Boshove’ in op het grote verrassingsapparaat. Enter… En ja hoor, zag meteen de combi Pretkegel – Muziek – Scoren – Trotse Papa – de Haere – Voetbal staan en dat echt in willekeurige volgorde. Dacht eerst ook nog dat het om eten ging. Zag Spare Jerry’s staan…dat zijn vast en zeker flinke, gemarineerde en van het bot afvallende spare-ribs van de Jager uut Kloosterhaar. De slager dus, niet die fietsenmaker. Maar niks van dat alles. Schijnt dat Mark Boshove naast liefhebbende papa, man van, scorende spits en fysiotherapeut ook nog iets doet met zingen in een rock and roll band.

Rock & roll coverband

Spare Jerry’s duzz. Bestel ik het vlees wel bij mijn eigen huisslager die trouwens ook goed in Duitse bratwursten is. Begonnen als grap in de kroeg maar inmiddels uitgegroeid tot serieuze classic rock & roll coverband. Zaterdag 13 november (in het vrije voetbalweekend) vieren ze haar vijfjarige jubileum in het dorpshuus ’t Haarschut in, jawohl…. Kloosterhaar. Er schudt nog wel wat op die grondvesten daar! Vijf van die gedreven Kloosterhaarders. Volgens mij, ook nog bijna allemaal voetballers van de plaatselijke trots. De gebroeders Stan en Jorn Ravenhorst (beuken op de gitaren), Mark en zijn breur Twan doen de bas en zang en Wessel van Nuil houwt op de potten en pannen. Het logo is een eerbetoon aan hun ware held Billy Gibsons. Ie weet wel, één van de twee kerels van ZZ Top met die indrukwekkende lange baarden. En het derde groepslid van ZZ Top heeft geen baard en heeft… Juist ja… Frank Beard. Ik verzin het echt niet. Geweldig toch?

Stampende rockmuziek uut Kloosternarigheid en omgeving

Sommige lui kunnen alles hè, Boshove is er zo’n een. Uit het goede hout gesneden, vast niet bang voor adders en slangen. Je zou er maar de vrouw van zijn, of nie Marjon? Vrouwen uut Kloosterhaar, daar moet ik tevens altied aan denken als ik mijmer over de girls van de Polderhoek. Maar laten wij deze afslag maar niet nemen. Het is al zo lang stukkie aan het worden
Spare Jerry’s, mooie bak herrie. Spelen muziek van onder andere CCR, Lynyrd Skynyrd, Neil Young, Foo Fighters, Queen, Ramones, Greta van Fleet (hey Henkie B), Black Crowes en natuurlijk van ZZ Top. Qua muziek bevalt mij dat stukken beter dan wat wij hoogstwaarschijnlijk zaterdag na afloop van dit titanenduel tussen RoodZwart en ZwartWit in de kantine hebben. Maar het is wel Oktoberfest op de laatste zaterdag van de maand in Mariënberg. Daar past een stukje Duitse Gemütlichkeit bij en geen stampende rockmuziek uut Kloosternarigheid en omgeving. Wat ik oe brom!

Schlager- niet de Jager- hit

Wie weet kan dat een keer op een later tijdstip. Misschien aan het eind van de competitie. Tapje buuten, BBQ an, van die Spare-ribs erop. Ach, ik lig weer op mijn kussen te dromen. Maar het dak gaat er spreekwoordelijk af nadat scheidsrechter Robin van Gelder voor het laatst op zijn fluit heeft geblazen. FF Douchen, ff snel evalueren, ff dom ouwehoeren in de bestuurskamer en dan rond de klok van vijven slingert DJ D-Frontic zijn eerste kneiterd van een schlager- niet de Jager- hit de zwangere kantine in. Dikke braadworsten van Gerard L., ons vlaggenschip in Lederhosen en het gerstenat wordt geschonken uit groteske bierpullen, niet Hans!

Trainert van Kloosterhaar

Maar allemaal mooi en aardig. Eerst moet er natuurlijk worden gepresteerd op het groene biljartlaken. Eerst 2 x 3 kwartier knallen voordat er geknald kan gaan worden, met QR-code (?!) tot in de late uurtjes op het Westerpark. Werk gaat voor plezier. Tja, sorry. Het heeft weer weinig met een voorbeschouwing te maken. Wilde nog wel zeggen dat de trainert van Kloosterhaar uit Denekamp komt, voor het tweede seizoen actief is, en vast en zeker Henk en Truus uit zijn woonplaats kent. Hij luistert naar de naam Paul Ottenhof en was eerder ondermeer jeugdtrainert bij FC Twente en hij staat bij onze gasten van de Polderhoek voor het eerst op eigen benen. Waarvan Akte!

Spel van fouten

Verder dat Kloosterhaar naast twee gelijke spelen drie keer verloren heeft en wij ze terug kunnen vinden op de dertiende plek. Maar dat is scorebord journalistiek. Kan volgende week weer anders zijn! Net als dat wij lekker aan de competitie zijn begonnen. Voorlopig op de zesde plek huizen. Vorige week goedgemutst terugkwamen van ons avontuur uit Hellendoorn. Het gelijke spel voelde als een overwinning. Jelle de Man was, die van Brinks ja. Maar ook dat kan volgende week weer anders zijn. Kortom, we beginnen om half drie met 11 tegen 11. Niemand die vrij kan staan maar voetbal blijft een spel van fouten. Hopelijk maken wij de minste komende zaterdag.

Puzzelstukkies

Ik gok op een 3-1 overwinning en dan vol in de leren Lederhose naar een mooi vervolg van het weekend. Dat is zoveel mooier na een klinkende overwinning maar let op Boshove, Mark Boshove! Arbiter Robin van Gelder fluit voor het eerst op zijn fluitje om half drie. We hebben er zin an. Puzzelstukkies vallen vroeg of laat allemaal op de plek.

Succes mannen. Alvast een hartelijk welkom aan onze vrienden uut Kloosterhaar. Daar zit muziek in, iedereen heeft baat bij muziek maar ook bij doelpunten. Succes derhalve! Daarom Veule Wille maar vooral veule Skik.

Joah, mag wel zo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer