Eerste boek Kaatje’s Hardloopanekdotes in ontvangst genomen door Erben Wennemars

Voormalig wereldkampioen Erben Wennemars heeft woensdagavond onder grote belangstelling het eerste exemplaar van het debuutboek van auteur Bert Bekkernens ‘Kaatje’s Hardloopanekdotes’ in ontvangst genomen.

Tekst: Maarten van Kranenburg (Lutim)

Anekdotes

Bekkernens werkt al ruim 35 jaar de gehele dag met cijfers. Voor de balans loopt hij graag hard. Daar maakt hij bijzondere dingen mee. Kaatje’s Hardloopanekdotes is een bundeling van anekdotes op dat gebied. “Een grote wens komt uit met het uitbrengen van mijn eerste boek”, sprak Bekkernens de groep aanwezigen toe.

Erben Wennemars

“En helemaal geweldig dat Erben het eerste exemplaar van mijn boek in ontvangst heeft genomen, dat is een grote eer!” Bekkernens en Wennemars ontmoetten elkaar de afgelopen jaren diverse keren bij sportevenementen. “Toen ik Erben vroeg of hij het eerste exemplaar in ontvangst wilde nemen, was hij gelijk enthousiast.”

Marathon

Wennemars won in 2017 en 2018 het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen op kunstijs bij de veteranen/masters. “Maar Erben is ook een zeer goede marathonloper, dus hij heeft veel affiniteit met mijn boek”, zegt Bert. “Zo liep hij afgelopen weekend nog de marathon van Rotterdam in een tijd van 2 uur en 47 minuten.”

Bekkernens

Bert Bekkernens komt uit Espelo (Gemeente Rijssen-Holten) en woont sinds 1992 in Nieuw-Heeten. Na 33 jaar gevoetbald te hebben bij SV Holten is hij fanatiek gaan hardlopen. In 2007 liep hij zijn eerste marathon en sindsdien heeft hij er meer dan 50 gelopen. Zo liep hij o.a. marathons in Berlijn, Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn. Dichterbij zijn favoriet: de Salland Trail, de Marathon van Enschede, De Diepe Hel Holterbergloop en de Stationsloop Ommen-Dalfsen.

Kaatje’s Anekdotes is vanaf nu verkrijgbaar in diverse boekwinkels in o.a. Holten, Markelo, Nijverdal en Raalte en via de website www.kaatjesanekdotes.nl

Foto: Patrick van den Brink (Lutim)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer