A.D.’s verslag: Mariënberg krijgt Kloosterhaar op de knieën

Thuisploeg verslaat Polderhoekbewoners met kleinste verschil

Net als dit wedstrijdverslag kwam het duel tussen Mariënberg en Kloosterhaar afgelopen zaterdag wat langzaam op gang. De eerste helft was namelijk van beide kanten niet best.

Veel balverlies, elkaar niet kunnen vinden, foute passes, de focus nog niet scherp. Tijdens de eerste 45 minuten van de Kloosterderby was er niet veel te melden vanaf het Westerpark. Het was soms wat gezapig, de wil was er misschien wel maar de uitvoering was (ver) onder de maat.

Rokjes die blijkbaar niet korter konden

Misschien de gedachten al bij het gezellige Oktoberfest in de derde helft, heeft u meteen de oorzaak dat het verslag ook wat langer op zich heeft laten wachten, mea culpa. Uw razende reporter joinde mee, at tevens een bratwurst van de BBQ ondertussen kijkend naar eerste elftalspelers met lederhosen aan en dames in Dirndl’s en met rokjes die blijkbaar niet korter konden. Moest denken aan rokjesdag van Martin Bril en dat ie te laat was gearriveerd in Mariënberg. Mooi dom ouwehoeren, stof van oude verhalen halen, praten over het gewonnen duel tegen Kloosterhaar en wat voor leuke gasten het toch zijn. Van die dingen dus.

Meer dreiging

Maar in de theepauze had trainer Arjan Visscher zijn ploeg naar alle waarschijnlijkheid aangesproken op het mindere spel in het eerste bedrijf. Want aan het begin van de tweede helft pakten de Westerparkbewoners het toch allemaal wat anders aan. Meer dreiging, verder naar voren voetballend en elkaar beter kunnen vinden. Het resulteerde al snel in de verdiende 1-0 voorsprong. Want al in de 48e minuut kapte de jonge Lars van der Veen zich knap vrij en verstuurde een fraaie voorzet naar André Plaggenmars die al in de lucht hing en hard koppend doelman Marcel Wind volkomen kansloos liet. Jammer genoeg wist Mariënberg na de openingstreffer niet door te drukken en de bevrijdende 2-0 en/of 3-0 te maken.

Deksel op de roodzwarte neus?

Het had gekund, de kansen waren er maar net het laatste zetje ontbrak of we kwamen een teenlengte te kort. Na een kleine twintig minuten het veldoverwicht gehad te hebben, kwam het duel weer meer in evenwicht zonder dat het toch echt grote kansen leidde voor Kloosterhaar. Maar doordat wij verzuimden om de trekker over te halen, bleven onze gasten van sportpark de Polderhoek de kans houden op een doelpunt en zo een gelijkspel mee te kunnen nemen uit Mariënberg. Dat deksel leken wij in de slotfase ook flink op onze roodzwarte neus te krijgen. De bal ging al naar de winkelhaak, volgens mij uit een cornerbal, de speler kopte ‘m vrij onhoudbaar richting de gelijkmaker.

Jelle Brinks

De Oud- en de huidige voorzitter, het olijke duo Henk & Hans, vertelden na afloop dat ze ‘m al hadden geteld maar dat ze buiten Jelle Brinks hadden gerekend. Inderdaad, met een uiterste krachtinspanning, de bal was al achter hem ranselde Brinks de zeker lijkende 1-1 nog uit de kruising met een schitterende save….Wauw, wat een redding. Daar ging het dus ondermeer  over in de 3e helft, ditmaal omgedoopt tot een Duitse Stube met pullen bier, bratwurst und die Hübsche Mädchen & Jungs. Het leven is mooi, of niet dan? Ook over de goed leidende scheidsrechter, de 24-jarige Robin van Gelder uit Wezep, die zonder kaarten uit te delen de wedstrijd naar een goed einde bracht. Top gefloten.

100% inzet

Ach, aan de andere kant kunnen wij alles van zo’n wedstrijd vinden. Het was niet altijd even goed maar wederom was er 100% inzet, bleven ze maar gaan en stond er op het laatst een wel heel jong elftal. Met spelers waar wij nog veel plezier aan gaan beleven. Mariënberg kent een uitstekende start van het seizoen met tien punten uit vijf wedstrijden. Komende week reizen wij af naar Nijverdal waar op sportpark Gagelman DES onze tegenstander zal zijn. Die rolden verrassend Bergentheim op met 2-0. We kunnen de borst nat gaan maken want ook tegen ons zullen de andere roodzwarten tot de tanden toe gewapend zijn. Een leuk duel ligt derhalve in het verschiet. Altijd gezellig en ze hebben Hertog Jan, misschien wel bok uut de tapkraan?

Dinsdag 9 november zal trouwens het duel tegen Voorwaarts worden ingehaald. Aanvang: 20.00 uur. Is alles weer verteld, fijne week en tot komende zaterdag in Nijverdal.