Heracles Almelo houdt Ajax op gelijkspel

Heracles Almelo heeft Ajax zaterdag op een gelijkspel weten te houden. Het behouden duel in Almelo eindigde in de 0-0 brilstand. 

De formatie van Frank Wormuth stond organisatorisch goed. Ondanks veel balbezit  kwam Ajax nauwelijks tot kansen. Antony probeerde het na iets meer dan een kwartier spelen, maar doelman Janis Blaswich tikte net naast. Een minuut later schoot Antony over.

Heracles Almelo bleef scherp op mogelijkheden en na een klein half uur spelen kwam er een grote kans. Delano Burgzorg troefde zijn tegenstander af en zag zijn inzet worden gepareerd door Remko Pasveer. De daaropvolgende corner leverde een kopbal van Mats Knoester op. Deze ging net naast. Namens Ajax zorgde Sebastien Haller nog twee keer voor gevaar. Na iets meer dan een half uur spelen stond Janis Blaswich goed opgesteld bij een kopbal. Maar een minuut later mikte werkte de Fransman de bal in het zijnet.

De tweede helft had het zelfde toonbeeld. Heracles Almelo vocht voor elke centimeter. De ploeg uit Almelo hield de ruimtes klein, mogelijkheden voor Ajax zouden er dan ook niet komen. De thuisclub loerde op kansen en had ne iets meer dan een uur spelen misschien wel moeten scoren. Rai Vloet zette de goed spelende Noah Fadiga vrij voor Remko Pasveer. Remko Pasveer zou in de weg staan.

Heracles Almelo zette de voormalig doelman van de club uit Almelo wel vaker aan het werk. Pasveer blokte in de 71ste minuut een schot van Noah Fadiga. Een minuut later had hij veel moeite met een goede inzet van Luca de la Torre. Ajax kreeg een kwartier voor tijd bij toeval een kans. Wederom Janis Blaswich redde een hakbal van Davy Klaassen.

Ismail Azzaoui verving Kaj Sierhuis iets meer dan tien minuten voor tijd. In de slotfase mocht Robin Polley debuteren. Janis Blaswich zou het punt veilig stellen. De doelman voorkwam vijf minuten voor het fluitsignaal een kopgoal van Dusan Tadic. In blessuretijd zou hij nog een vrije trap van de Serviër tegenhouden.

Heracles Almelo-Ajax: 0-0 (0-0)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord (83′ Polley), Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, Vloet, De la Torre, Burgzorg, Sierhuis (78′ Azzaoui)

Opstelling Ajax: Pasveer, Rensch (78′ Schuurs), Timber, Martínez, Blind, Álvarez, Gravenberch, Berghuis (63′ Klaassen), Tadic, Haller, Antony (71′ Neres)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart: Bakboord, Quagliata, Rente, Burgzorg (Heracles)

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer