Alle bij Military Boekelo aangeboden paarden fit bevonden

Alle paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire inspectie werden fit genoeg bevonden voor de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede, die in 1993 geen doorgang vond vanwege overvloedige regenval en vorig jaar werd afgelast wegens het heersende coronavirus.

Foto omslag: Sanne de Jong, hier tijdens de veterinaire inspectie, vormt met Enjoy de eerste combinatie die voor TeamNL in actie komt. Foto © Ashley Claus/Claus Close Up 

In totaal 61 combinaties uit twaalf landen doen vanaf donderdag een gooi naar de zege tijdens de vijftigjarige internationale Military Boekelo-Enschede, die in 1971 voor het eerst werd verreden. Negen teams komen in aanmerking voor de hoofdprijzen in de finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup. De Fransman Jean Lou Bigot met Aktion de Boheme, de Britse Emma Hyslop-Webb met Darrant en de Zweed Niklas Lindbäck met Focus-Filiocus verschenen niet voor de keuring en nemen dus niet deel.

TeamNL
TeamNL van coach Andrew Heffernan komen Merel Blom met Crossborder Radar Love NOP, Sanne de Jong met Enjoy, Tim Lips met Lady Chin van ’t Moerven Z en Jordy Wilken met Curacao in actie. De overige Nederlandse deelnemers in Boekelo zijn Merel van der Bom met haar tweede paard Ceda, Wilhelmina van der Goes-Petter met Ekino, Laura Hoogeveen met Micro Quibus en Thierry van Reine met ACSI Harry Belafonte. De individuele deelnemers van het gastland rijden vrijdag.

Sanne de Jong is de eerste starter voor Oranje. Ze komt om 10.14 uur als derde in de ring voor de dressuur, waarin ze wordt voorgegaan door de Fransman Benjamin Massie met Climaine de Cacao en de Duitse favoriete op het eerste onderdeel Ingrid Klimke met Equistro’s Siena Just do It. Ook de drie andere teamleden van Nederland werken hun dressuurproef al donderdag af. Merel Blom start om 11.03 uur, Tim Lips om 12.21 uur en Jordy Wilken om 14.35 uur.

In Boekelo staat traditiegetrouw ook de Nederlandse titel op het spel. Die wordt verdedigd door Merel Blom met Ceda, waarmee de amazone uit Aalten dit keer individueel van start gaat.

Voor startlijsten en uitslagen, zie: https://live.rechenstelle.de/2021/boekelo/leaderboard01.html

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer