Amicitia verliest van sterker Odik

Met Rick Keus als de nieuwe trainer/coach langs de zijlijn probeerde Amicitia in de thuiswedstrijd een goed resultaat te bereiken tegen ODIK uit Barneveld. In de eerste helft bleef de Toyota Drent formatie nog redelijk in het spoor van ODIK (2-2 en 5-6), al kwam het maar moeizaam tot scoren. De ploeg uit Barneveld had duidelijk de betere kansen en benutte die volop. Amicitia probeerde aan te haken, maar miste naast de nauwkeurigheid ook het geluk dat een schot goed viel. Ruststand 6-9.

Na rust lag het initiatief volledig bij ODIK (7-12), terwijl Amicitia er toch alles aan deed om bij te blijven. Het creëerde wel voldoende mogelijkheden, maar de afronding was wederom het punt van aandacht. Verder dan het inlopen van de achterstand tot drie doelpunten verschil (10-13) kwamen de oranjekragen niet. In de slotfase liep ODIK verder uit en ging het verdiend met de winstpunten naar huis. Eindstand 17-23.

Amicitia handhaaft zich voorlopig op de directe degradatieplek in de poule en zal op zoek moeten naar verbetering om zich te kunnen handhaven. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen MIA in Amersfoort op het programma. Aanvang 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer