BC Bousema thuis onderuit tegen Cues&Darts/Xtreme: 2-6

BC Bousema heeft zondagmiddag aan de vierde wedstrijd in de eredivisie driebanden geen punten overgehouden. Halverwege was de partij tegen het Tilburgse Cues&Darts nog wel in evenwicht, maar in het tweede deel verloren beide spelers van captain hun partijen. Stefan Galla en zijn voormalig ploeggenoot Wesley de Jaeger maakten er in het eerste deel een spannende partij. Uiteindelijk was het toch de Duitser, die net als in zijn eerste partij tegen zijn landgenoot Christian Rudolph een beter slot had en na 33 beurten met 40-38 aan het langste eind trok. Op de andere tafel kon Frans van Schaik zijn zege van vorige week geen vervolg geven. Na 27 beurten was het Huub Wilkowski die met 28-40 ter sterk was voor de Amsterdammer. Van Schaik kon Wilkowski halverwege nog goed bijbenen, maar daarna was het gebeurd.

De laatste twee partijen moesten dus de beslissing brengen wie met de punten ging strijken of dat het een puntendeling ging worden. Uiteindelijk werd het een niet verwachte nederlaag. Hazewinkel: “Wij hadden goede hoop om minimaal een punt aan deze wedstrijd over te houden, maar zowel Pierre Soumagne als Jack van Peer speelden vanaf het begin een solide partij waar Martin en Johan niet het antwoord op hadden om een goed resultaat te behalen. Aan de overwinning voor de ploeg uit Tilburg is dan ook niets af te dingen”, aldus de toch wel teleurgestelde captain. Horn verloor in 26 beurten met 31-40 van de Fransman en Loncelle verloor zijn ongeslagen door in 29 beurten de eer met 35-40 aan Van Peer te moeten laten.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer