De Tukkers wint verdient bij BVV Borne

Onder prachtige omstandigheden boekte De Tukkers 1 afgelopen zondag een verdiende zege bij BVV Borne. De thuisploeg kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar de zwart-witten wisten, door een prima wedstrijd te spelen, de stand om te buigen tot 1-2.

Het spelbeeld vanaf de aftrap was duidelijk. De thuisploeg zakte in en liet De Tukkers de bal. Binnen de minuut kreeg de Albergse formatie meteen een goede mogelijkheid. Kjell Huisman was het eindstation na een mooie aanval, maar zijn inzet mistte kracht.

Borne werd na dertien minuten voor het eerst gevaarlijk. Het schot van Sven Pieterson belandde in de handen van doelman Rens Davina. Na achhtien minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd met het hoofd verlengd en viel bij de tweede paal. Daar stond Martijn Hofman helemaal vrij en hij zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Na het doelpunt had De Tukkers wel veel de bal, maar wist het niet echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor de thee hadden de Albergenaren een goede fase en dat betekende bijna de gelijkmaker. Joep Egberink schoot vanaf de linkerkant de bal richting de lange hoek. De doelman van Borne stond aan de grond genageld en kon opgelucht adem halen toen de bal via de paal weer het veld in kwam. Twee minuten voor de rust was het wel raak. Sjoerd Visschedijk dribbelde naar binnen en schoot vervolgens prachtig via de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

In de tweede helft werd De Tukkers aan de bal steeds beter en had het diverse kansen om op voorsprong te komen. Sjoerd Visschedijk schoot rakelings naast en even later was de inzet van Kjell Huisman te zacht om de doelman te verschalken. Het doelpunt dat al in de lucht hing viel in de 65e minuut. Joep Egberink nam het doel vanaf de rand van het strafschopgebied onder vuur. Een speler van Borne toucheerde de bal, waardoor de doelman van de thuisploeg kansloos was: 1-2.

In het vervolg had De Tukkers genoeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Sjoerd Visschedijk zag een kwartier voor het einde zijn inzet van de lijn worden gehaald. Niet veel later was spits Mart van der Heiden de doelman al voorbij, maar door een struikeling kon een verdediger van Borne wegwerken. De thuisploeg bleef nog een sprankje hoop houden op een punt toen ook Kars Velthof vlak voor tijd de derde Albergse treffer niet wist te maken. Hij schoot op de binnenkant van de paal.

Een slotoffensief bleef uit, want De Tukkers had de zaakjes ook verdedigend prima op orde en zo kwam de zege niet meer in gevaar.

Zondag 17 oktober speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht. De aftrap is om 14:00 uur en de balsponsor deze middag is bouwbedrijf B&K uit Albergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer