DOS’37 fors onderuit

Door Herman Kottier

Het was beslist geen leuke middag in de eerste klasse D voor debutant Koen Nijkamp (18) op Sportpark Zuid in Doetichem. Hij speelde als vervanger van de geblesseerde Michel Kamphuis (enkel) de gehele wedstrijd. Hij zag, dat zijn team de stand met het nodige geluk nog gelijk hield bij rust, maar ook dat vervolgens alles volledig fout ging. DZC’68 was duidelijk beter en won terecht met 4-0.

Foto omslag: Debutant Koen Nijkamp aan de bal als vervanger van Michel Kamphuis

DZC’68-trainer Jos van der Veen liet vorige week in dagblad De Gelderlander noteren, als je voorspelde dat de Doetinchemmers zes punten zouden vergaren tegen SVZW en DTS’35 je voor gek zou worden verklaard. Het lukte wel door het volwassen spel en een solide verdediging. De thuisploeg liet op die wijze de Vriezenveners niet in het spel komen. De gehele eerste helft stonden de laatsten onder druk.

Binnen twintig minuten werd het aluminium al  drie maal getroffen door Robin Faber, een van richting veranderd schot door Twan Schoonewille en Thomas Kleinlugtebeld. Maar DOS’37-trainer Jeroen Niks moest toezien dat zijn spelers nagenoeg alle duels verloren. DZC’68 overheerste, maar kwam niet tot scoren. De beste kans was nog voor Rik Vlutters, die vrijstaand voor het doel  een voorzet van Noë Bokila niet verzilverde. Met geluk bereikten de Vriezenveners dus de rust met een gelijke stand zonder een echte doelrijpe mogelijkheid te hebben gecreëerd.

In een tijdsbestek van vijftien minuten in de tweede helft toonde DZC’68 haar dominantie. Thomas Kleinlugtebeld, Noë Bokila en Gloria Pateta brachten daarin de stand op 3-0. Er werd telkens goed gebruik gemaakt van de geboden vrije ruimte. De  organisatie was bij de gasten helemaal verdwenen. Debutant Koen Nijkamp leverde met zijn inzet nog een mogelijkheid om te scoren. Helaas zonder succes. Evenals Menno Kamphuis, die zijn kopbal nipt gekeerd zag worden door doelman Mike Thus. Kort voor het einde bracht Max Riekel de stand nog op 4-0. Dit resultaat liet niets aan duidelijkheid over voor DOS’37.

DZC’68 – DOS’37 4-0 (0-0)

Score: 50. Thomas Kleinlugtebeld 1-0, 55. Noë Bokila 2-0, 60. Gloria Papeta 3-0, 86. Max Riekel 4-0.

Geel: Douwe Koebrugge.

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert, Wout Kikkert, Douwe Koebrugge, Job Derksen (57. Martijn Olde Olthof), Stan Tempert (46. Glenn Jansen), Shakki Mohamed (57. Marnick Fokke), Twan Schoonewille, Hidde Boers, Koen Nijlamp, Ronald te Morsche, Menno Kamphuis (75. Lars Kikkert).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer