DOS’37 geeft overwinning weg in slotseconden

Thuis tegen KHC Kampen moest DOS’37 opnieuw genoegen nemen met één punt. In Hierden was de euforie groot, toen de gelijkmaker in de blessuretijd tot stand kwam. Tegen de Kampenaren eindigde het in een domper, omdat de gasten de remise enkele seconden voor het einde veilig stelden: 1-1.

Op de omslag: Stan Tempert kopt de bal weg voor DOS’37

Door Herman Kottier

Chef-coach Jeroen Niks moest door blessures vier vaste waarden in deze wedstrijd missen, namelijk Michel Kamphuis (enkel), Hidde Boers (ingescheurde hamstring), Douwe Koebrugge (kuit) en Tom Smoes (voet). Dit viertal zag, evenals het publiek, beide teams vooral strijd leveren op het middenveld.

Mistasten

Zowel de spelers van KHC als de gastheren kregen moeizaam de nodige mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Boaz Smit verscheen alleen voor doelman Patrick Nitert, maar verprutste de beste kans voor de gasten. Maar dat overkwam ook DOS’37. Door het mistasten van een verdediger kwam Menno Kamphuis oog in oog te staan met Arian Sevok. De doelman voorkwam met een goede ingreep de voorsprong voor de thuisploeg. Ook al was het team uit de Hanzestad in de eerste helft iets beter, de ruststand kwam uit op 0-0.

Voorsprong

DOS’37 speelde in het begin van het tweede deel sterker en dus beter. Het leverde direct de voorsprong op voor de Vriezenveners. Een voorzet van Koen Nijkamp kwam via een duel van Ronald te Morsche voor de voeten van Menno Kamphuis. Hij schoot van dichtbij simpel raak: 1-0. Kort na de treffer kwam Koen Nijkamp zelf alleen voor doelman Arian Sevok te staan, die opnieuw een grotere achterstand voorkwam. KHC-trainer Kenan Durmuşoğlu moest toezien hoe in de resterende tijd twee doelpunten van Boaz Smit werden afgekeurd wegens buitenspel.

Domper

Toch scoorde Jorik Schuur met een kopbal uit een hoekschop de gelijkmaker: 1-1. Dat deed hij in de vijfde minuut van de blessuretijd en enkele seconden voor het eindsignaal. Daardoor snoepte KHC op de valreep een puntje mee uit Vriezenveen. Dat vormde de domper bij de thuisploeg. DOS’37 had in dit duel de voorsprong over de streep kunnen trekken. Nu overheerste het gevoel van twee winstpunten verloren te hebben en het missen van de aansluiting bij de top drie in deze competitie. Maar het gelijke spel was volgens trainer Jeroen Niks wel terecht.

DOS’37-KHC: 1-1 (0-0)

Scoreverloop

51′ 1-0 (Kamphuis)

90+5′ 1-1 (Schuur)

Gele kaart: Olde Olthof, Schoonewille, Te Morsche, Jansen

Opstelling DOS’37: Nitert, Kikkert, Olde Olthof, Derksen, Tempert, Mohamed, Schoonewille, Jansen, Nijkamp (87′ Fokke), Kamphuis (89′ Kikkert), Te Morsche

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer