ehv

EHV-hockeyheren nu wel tevreden met gelijkspel: 1-1 bij Amersfoort

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de uitwedstrijd bij Amersfoort met 1-1 gelijkgespeeld. Anders dan vorige week, na de remise tegen Leusden, was het gevoel nu wel oké. Een overwinning zou gestolen zijn geweest, met deze puntendeling konden de Enschedeërs prima leven.

De beslissing viel pas aan het eind van het vierde kwart: eerst scoorde Pim Statema uit de rebound van een aanval die hij zelf had helpen opzetten de 0-1, vlak voor tijd viel de verdiende gelijkmaker.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek kon zich de teleurstelling van zijn mannen vlak na de wedstrijd enigszins voorstellen, maar zag ook dat de stemming al snel verbeterde: “We hadden namelijk allemaal wel door dat dit een prima wedstrijd was, van beide kanten, mannelijk hockey, maar clean gespeeld en fris van de lever met veel passie en inzet. Al met al was het een prachtig gevecht dat eigenlijk twee winnaars verdiende en dus kan ik alleen maar trots en tevreden zijn. We hadden de laatste twee wedstrijden misschien gehoopt op meer punten, maar aan de andere kant zijn we ook al weer vier weken ongeslagen en dat is een essentieel onderdeel van een mooi proces, waarin ook past dat er onderling geen kwaad woord viel en dat alle neuzen dezelfde kant op stonden.”

Wouter Nederhand maakte na zes weken blessureleed zijn rentree en kon weer volop meedoen. Paul Bongers keepte opnieuw een prima wedstrijd. Pim Statema werd niet alleen vanwege zijn doelpunt gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer