ehv

EHV-hockeyheren verdubbelen puntentotaal met winst op QZ

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse QZ met 3-1 gewonnen, waarmee ze hun puntentotaal in één klap verdubbelden van drie naar zes.

De overwinning kwam tot stand door doelpunten van Bram Sanders (na een knappe combinatie tussen Wytse Jansen en Matthijs Brands), Stijn Adolfsen (die uit een assist van Bram Sanders het doel wist te vinden) en Floris-Jan Boonman (uit een scrimmage in de cirkel).

Keeper Malte Heeres speelde in de slotafe nog een belangrijke rol, toen hij in zijn laatste wedstrijd voor EHV bij de stand van 2-1 al zijn klasse en ervaring moest aanspreken om de schade tot die ene tegengoal te beperken. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was natuurlijk tevreden dan over het resultaat, maar had nog wel wat aan te merken: “We hebben verdiend gewonnen, maar we namen op sommige momenten wat matige beslissingen in het lezen van de wedstrijd. Bijvoorbeeld mooi blijven spelen als het beter even lelijk moet, versnellen in plaats van vertragen en andersom. Los daarvan hebben we bij vlagen uitstekend gespeeld, met mooie combinaties en prima doelpunten. Qua stand op de ranglijst is dit een goede boost, met een serie wedstrijden voor de boeg waarin we dwingend de bovenliggende partij willen zijn, al zullen we daaraan wel moeten wennen.”

Middenvelder Bram Sanders werd met ruime voorsprong verkozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer