FC Twente door in beker: “Heel matige overwinning”

Met een 0-2 zege op O.S.S. ’20 plaatste FC Twente zich woensdagavond voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Bij de club uit Enschede was Ramiz Zerrouki zowel voor rust als in de slotminuten trefzeker. 

Zerrouki opende na vijftien minuten spelen de score, met een harde pegel van grote afstand. Twintig minuten later kreeg FC Twente een strafschop, na een overtreding op Ricky Van Wolfswinkel. De spits werd neergehaald in de zestien, ging zelf achter bal staan, maar schoot over. Het zou tot in blessuretijd duren voordat FC Twente, via opnieuw Zerrouki, de wedstrijd in het slot gooide.

Jahnoah Markelo viel voor het eerst in bij een officieel duel van FC Twente. De buitenspeler tekende enkele weken geleden zijn eerste contract bij FC Twente.

Heel matige overwinning

“Dit was een heel matige overwinning”, zei trainer Ron Jans na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. “We zijn een ronde verder, maar hebben verzuimd de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. Na een uur had het gewoon 4-0 moeten staan. Het was geen mooie zege, maar we zijn gelukkig wel gewoon door. Winnen is één, de uitvoering is twee.”

Te weinig energie

“Als je de kansen niet afmaakt, heb je het aan jezelf te danken dat het zo’n wedstrijd wordt”, zei aanvoerder Robin Pröpper. “De eerste helft hadden we met 3-0 of 4-0 voor moeten staan. Zij hadden het achterin goed dicht, maar we moeten het beter uitvoetballen. Het baltempo was niet hoog genoeg, dan creëer je als team vrij weinig. Je mag dan wel zeggen dat we er te weinig energie in hebben gestoken. De uitslag had hoger moeten uitvallen en dat hebben we aan onszelf te danken.”

O.S.S. ’20-FC Twente 0-2 (0-1)

Scoreverloop

15′ 0-1 (Zerrouki)

90+2′ 0-2 (Zerrouki)

Gele kaarten: Van der Velden, Zonnenberg, Van de Rande (O.S.S. ’20) Staring (FC Twente)

Scheidsrechter: Martin Perez

Opstelling OSS ’20: Van der Leest, Spierings, Eltink, Van Engelen, Zonnenberg, Van der Velden (39’ De Bruijn), Pijnenburg, Peltzer (62’ De Groot), Calor (62’ Adriaans), Van Ginkel (62’ Van de Rande), Waterink

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Smal, Pleguezuelo, Pröpper, Troupeé, Zerrouki, Bosch (39’ Staring), Ugalde (65’ Rots), Misidjan (65’ Markelo), Van Wolfswinkel, Limnios (46’ Cleonise)

Bron: fctwente.nl 

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer