FC Twente en Willem II delen punten na enerverende wedstrijd

FC Twente heeft zondag niet weten te winnen van Willem II. De ploeg van trainer Ron Jans speelde met 1-1 gelijk tegen de gasten uit Tilburg.  

FC Twente kwam al na zes minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van de Griek Dimitris Limnios. Na ruim een kwart spelen tekende Ché Nunnely voor de gelijkmaker. FC Twente kwam vlak voor rust met tien man te staan, na een tweede gele kaart voor Ramiz Zerrouki. Ook Willem II-speler Derrick Köhn kreeg, een kwartier voor tijd, de rode prent gepresenteerd. Het zou niets aan de gelijke stand veranderen.

“We begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd, maar de hectiek regeerde”, vertelt Ron Jans tegenover de clubkanalen van FC Twente. “We krijgen kaarten voor de verkeerde dingen. Daar moeten we naar kijken, dat we de energie niet in de verkeerde dingen stoppen. Tot het tien tegen tien was, was het meer een ren-je-rotwedstrijd dan een voetbalwedstrijd”, doelt de hoofdtrainer op de rode kaarten voor zowel FC Twente als Willem II. “Maar met tien man straalden we wel uit dat we de wedstrijd wilden winnen. Dat hebben we met tien tegen tien nog een beetje extra gedaan. Maar het was niet genoeg, al zal de wedstrijd bij velen worden herinnerd als een vervelende wedstrijd.”

“We hebben onszelf tekort gedaan, dat is de conclusie en dat is hartstikke zonde”, zegt aanvoerder Robin Pröpper. “We willen voetballen, maar ook hard zijn in de duels. En dat mocht vandaag niet. We laten ons toch verleiden en krijgen daardoor een rode kaart. Zo halen we onszelf uit de wedstrijd. Na de rode kaart moet je geen tegendoelpunten krijgen en dat hebben we goed gedaan, met af en toe een speldenprikje naar voren.” In de tweede helft moest ook Willem II verder met tien man. “Dan is het weer een eerlijke strijd. Na die kaart waren wij weer de bovenliggende partij en hebben we nog een paar mogelijkheden gehad.”

FC Twente – Willem II 1-1 (1-1)

Scoreverloop
6′ 1-0 Limnios
24′ 1-1 Nunnely

Toeschouwers: 27.000
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaart: Köhn, Wriedt (Willem II), Jans, Sadilek (FC Twente)
Rode kaart: Zerrouki (45+3′), Köhn (76′)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée (89′ Ugalde), Hilgers (89′ Pleguezuelo), Pröpper, Oosterwolde, Sadilek, Zerrouki, Vlap (89′ Bosch), Rots (73′ Misidjan), Van Wolfswinkel en Limnios (89′ Cleonise).

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Jenssen, Bergstrom, Nunnely (90′ Michelis), Llonch (69′ Meerveld), Wriedt (69′ Kampetsis), Kohlert, Owusu, Svensson, Saddiki en Köhn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer