FC Twente/Heracles Academie Onder 21 verliest van FC Groningen

FC Twente/Heracles Academie Onder 21 heeft vanmiddag niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van FC Groningen. De ploeg van trainer/coaches Mark Looms en Nicky Kuiper ging op het Trainingscentrum in Hengelo met 1-2 onderuit. 

“We hebben verloren van een goede tegenstander”, vertelt Mark Looms. “FC Groningen was sterk aan de bal, met name in de opbouw. Wilden we vandaag het verschil maken, dan moesten we zowel aan de bal als zonder bal goed spelen. Dat was vanmiddag niet genoeg. Aan de bal kwamen we tekort in het maken van de juiste keuzes en in details, zoals goed en hard inspelen. Zonder bal kwamen we tekort in de duels en het bewaken van de onderlinge afstanden. FC Groningen kon er de eerste helft gemakkelijk doorheen voetballen. In plaats van in ons eigen spel te komen en zelf ballen te veroveren, moesten we meters terug. Na een half uur spelen zijn we hoger druk gaan zetten. We wilden de bal op de helft van FC Groningen veroveren, waarmee we meer controle kregen. Dat hebben we na rust door willen zetten. Daar zijn we niet in geslaagd.”

Aan de instelling van de ploeg zal het volgens de oefenmeester niet liggen. “De jongens gaan volop in de strijd. Het is positief dat we een 0-1 achterstand hebben weten om te buigen. Maar die gelijke stand moet je als mindere ploeg ook kunnen verdedigen. We kunnen nog stappen maken in het volwassener worden, maar dat is een proces. Maandag gaan we weer keihard werken om dingen te verbeteren. Zowel aan de bal als zonder bal.”

FC Twente/Heracles Academie Onder 21-FC Groningen Onder 21: 1-2 (0-0)

Zaterdag 16-10-2021, 15.15 uur

Trainingscentrum FC Twente, Hengelo

Scoreverloop

64′ 0-1

78′ 1-1 (Marsman)

83′ 1-2

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Olde Keizer (87′ De Lange), Donald (70′ Stacie), Carlos Da Silva, Eeustatia (68′ Stacie), Scheperman (76′ El Messaoudi), Agca (60′ Dyulgerov), Wehmeyer (60′ El Messaoudi), Marsman, Roossien, Bostdorp

Foto’s: Justin Sangers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer