FC Twente verliest na rust bij PSV

FC Twente heeft zaterdag met 5-2 verloren bij PSV. Michel Vlap zette FC Twente binnen het kwartier op voorsprong, maar na snelle goals van Vertessen en Zahavi zou PSV de leiding nemen. Ramiz Zerrouki bracht FC Twente nog voor rust op gelijke hoogte. De middenvelder verschalkte Joëll Drommel met een snoeihard schot van grote afstand. PSV liep na rust snel uit naar een ruime voorsprong, door opnieuw een goal van Vertessen en twee doelpunten van Vinícius. 

“We hebben in twaalf minuten tijd met 5-2 van PSV verloren”, sprak trainer Ron Jans na afloop tijdens de persconferentie. “We hadden ook eerder op een 0-1 voorsprong kunnen komen. Met onze hoge druk maakte PSV een onzekere indruk. Maar als de 0-1 alsnog valt en je daarna zo snel weer een tegengoal krijgt, heb je van die onzekerheid geen gebruik gemaakt. Als bovenliggende partij moet je niet achter komen.”

De oefenmeester zag de goede kansen op een resultaat na rust snel in rook opgaan. “Na de 3-2 was het over en sluiten. We mogen zelfs blij zijn dat we geen zesde doelpunt tegen hebben gekregen. PSV heeft vandaag gewonnen met een lesje in effectiviteit.”

PSV-FC Twente: 5-2 (2-2)

Opstelling PSV: Drommel, Teze, Ramalho, Obispo, Max, Boscagli (86’ Gutiérrez), Sangaré, Van Ginkel (68’ Pröper), Zahavi (86’ Romero), Vinícius (75’ Mauro Júnior), Vertessen (75’ Bruma)

Opstelling FC Twente: De Lange, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Misidjan (67’ Limnios), Van Wolfswinkel (67’ Ugalde), Vlap (67’ Ilic), Zerrouki (67’ Bosch), Sadilek, Hilgers, Rots (87’ Cleonise)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart: Vlap

Scoreverloop:

13’ 0-1 (Vlap)

14’ 1-1 (Vertessen)

27’ 2-1 (Zahavi)

44’ 2-2 (Zerrouki)

54’ 3-2 (Vertessen)

58’ 4-2 (Vinícius)

63’ 5-2 (Vinicius)

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer