ehv

Heren EHV winnen met 3-1 bij Apeldoorn

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de uitwedstrijd bij AMHC in Apeldoorn met 3-1 gewonnen. Hierdoor klimmen de Enschedeërs op de ranglijst naar de vijfde plaats en is de plek in het linker rijtje een feit.

Na het eerste kwart, waarin beide partijen als ware het een schaakpartij een remise overeenkwamen, opende EHV de score uit een aanval volgens het boekje, afgerond door Han Hoefman, zijn eerste voor het team. Nadat de thuisploeg de gelijkmaker had gescoord, wist Floris-Jan Boonman met zijn lage backhand opnieuw het net te vinden, zijn vierde alweer. En om de score compleet te maken vierde ook Matthijs Brands zijn debuut als goalgetter, na een schitterende rush van Tobias Mink over de achterlijn (eindstand 1-3).

Trainer-coach Richard van Wezenbeek noteerde goede en minder goede punten: “Dit was wat je noemt een nuttige overwinning, behaald op karakter en verdiend qua spelopvatting. Als je omhoog wilt kijken, en dat is toch ons streven, dan moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen, hoe maakt dan niet zoveel uit. Compliment ook voor Apeldoorn, dat lang niet zo slecht is als de stand op de ranglijst doet vermoeden. Wat onszelf betreft: we gaan van de week keihard trainen om deze reeks zondag tegen Leusden een goede voortzetting te geven.”

Verdediger Koen Beumer werd met ruime meerderheid verkozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer