Jelle Johannink en Wietse Kamp winnen VIRO Criterium Cup Twente – Ronde van Oldenzaal prooi voor Tjalling de Bruin

Net als bij de laatste editie in 2019 is Jelle Johannink de eindwinnaar geworden van de VIRO Criterium Cup Twente. De 24-jarige wielrenner uit Denekamp pakte in de Ronde van Oldenzaal zondag genoeg punten om het eindklassement bij de elite/beloften mannen te winnen. Hengeloër Wietse Kamp won het klassement bij de amateurs mannen. De Ronde van Oldenzaal werd een prooi voor de pas 19 jaar oude Tjalle de Bruin uit Deventer, die in de sprint met twee medekoplopers duidelijk de snelste was. Hij verwees Mike Dogterom en Joost van Jaarsveld naar de plaatsen twee en drie.

 Onder regenachtige omstandigheden werd de Ronde van Oldenzaal eenmalig op de wielerbaan van Het Hulsbeek georganiseerd. Daar werden in de finalewedstrijd extra tussensprints verreden om de VIRO Criterium Cup Twente. Johannink roerde zich daarin sterk en pakte de meeste punten, tot de drie koplopers er vandoor gingen. Zij bleken niet gevaarlijk voor het eindklassement, waarna zich min of meer twee wedstrijden ontvouwden. De ene om de dagzege in de Ronde van Oldenzaal, de ander om het eindklassement.

Kamp controleert en wint

Voor aanvang van de Ronde van Oldenzaal leek de spanning het grootst bij de amateurs (mannen). Daar stond Kamp in punten gelijk met Rob van den Berghe, terwijl Coen Bosch op slechts drie punten volgde. Kamp sprong in Oldenzaal echter mee met een achtervolgende groep van zeven renners, had zo de controle zelf in handen en zag zijn overwinning niet in gevaar komen. De volgorde in het klassement bij de amateurs mannen veranderde aan de top daardoor niet meer, waardoor Van den Berghe en Bosch dus tweede en derde werden.

Kleine verschillen

Bij de elite/beloften waren de verschillen in het klassement iets groter, maar daar was alles ook nog mogelijk en dat bleek ook wel. Johannink begon als de vierde in de stand aan de Ronde van Oldenzaal, maar kroonde zich dus voor de tweede editie op rij als eindwinnaar in de VIRO Criterium Cup Twente. Op slechts vier punten achterstand werd Glenn Edelenbos tweede, terwijl Lars Timmers, die nog als leider in het klassement aan de finalewedstrijd begon, op vijf punten derde werd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer