Mariënberg wint van Hardenberg’85

Hardenberg’85 begon beter aan de wedstrijd. Door er kort op te zitten had Hardenberg’85 meer veldoverwicht en Mariënberg beperkte zich slechts tot enkele sporadische aanvallen. Door miscommunicatie in de achterhoede van Mariënberg wist Hardenberg’85 op voorsprong te komen. Roy de Haar wist de 0-1 aan te tekenen. Hardenberg’85 had zelfs op een ruimere voorsprong kunnen komen, andermaal onoplettendheid in de verdediging van de thuisploeg bood de spits van Hardenberg’85 een bijna niet te missen kans. Echter wist de spits niet het net te vinden. Na ruim een half uur viel de gelijkmaker van Mariënberg letterlijk uit de lucht. André Plaggenmars die met een mooie volley doelman Wolbink van Hardenberg’85 kansloos liet, 1-1. Dat was een onverwachte meevaller want Mariënberg had nog weinig kunnen uitrichten voor de kooi van de kleinzoon van Willy & Johan. Voor de theepauze werd er niet meer gescoord. Zowel de thuisploeg alsmede Hardenberg’85 speelden nou niet bepaald de sterren van de hemel.

Na de gebruikelijke 15 minuten onderbreking werd gelijk de 2-1 door Ryan Buitenhuis van Mariënberg aangetekend. Ryan haalde in de 46e minuut eens uit vanaf 25 meter. Zijn schot was zwanger van effect en dwarrelde nogal opzichtig. Wellicht dat hierdoor doelman Elroy Wolbink werd verrast, maar hij ging wel tegen de touwen. Niemand van Mariënberg die zich daar druk over maakte. De goal telde gewoon.
Het leek het elftal van trainer Arjan Visscher vleugels te geven, zekers nadat een uur spelen Jari van der Veen zijn opwachting maakte binnen de lijnen. Hij bracht met zijn entree nieuw elan en vooral aanvullende impulsen. Het maakte afgelopen zaterdag het verschil, want Mariënberg reeg ineens de kansen aan elkaar. Waar André even later nog de kracht miste om Wolbink te verschalken en Hofsink tot twee keer toe dezelfde Wolbink op zijn pad vond. 10 minuten voor tijd veerde het Westerpark op. De kopbal van Ryan Buitenhuis leek doel te treffen maar er stond, gelukkig voor Hardenberg’85, nog iemand op de doellijn die de 3-1 hierdoor voorkwam. Maar het was uitstel van executie. Vlak voor het sluiten van de markt soleerde Rolf Hofsink door de Hardenberger achterhoede en liet ook Wolbink zijn hielen en kuiten zien en 3 verdedigers probeerden nog de 3-1 te voorkomen maar het was vechten tegen die bekende bierkaai. Gezien de kansenverhoudingen een verdiende overwinning voor het team van Visscher. Een lekker begin voor de competitie van Mariënberg want er zijn 6 punten gepakt in 2 wedstrijden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer