NEO doet zichzelf tekort met gelijkspel bij Eilermark: 1-1

In een duel op het scherpst van de snede heeft NEO een meer dan verdiend punt behaald bij het sterke Eilermark. Aan de ene kant overheerste er na afloop blijdschap omdat de gelijkmaker van Jesse Keur pas vlak voor tijd tot stand kwam, aan de andere kant de teleurstelling dat een aantal 100% kansen niet al eerder benut werden. Met de verdienstelijk spelende Ruben Esman op de plaats van de afwezige Kevin Roesink, maar nog steeds zonder de geblesseerden  Coen ten Tusscher en Ron Spoler begon NEO dramatisch aan het duel. Al na vijf minuten profiteerde Boy Strijker van een erg ongelukkig moment in de NEO-achterhoede. Doelman Jesper Huisman wilde een bal wegwerken, maar hij schoot het leer tegen Frank Valley op, waarna het een koud kunstje voor Strijker was de bal in het lege doel te prikken: 1-0. Het duurde even voor NEO van de schrik bekomen was, maar nadat een tweede Eilermark-goal gelukkig werd afgekeurd ging de ploeg van Michel Steggink beter spelen en kreeg ook de nodige kansen. Twee keer Jochem Stam en Rick ten Tusscher wisten hun kansen echter helaas niet in een treffer om te zetten. Met een 1-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze nam NEO het heft steeds meer in handen en Eilermark moest zich vaak noodgedwongen groeperen rond het eigen strafschopgebied. Uiteraard moest NEO wel beducht zijn op de counters van de thuisclub, die vorige week zelfs met 9 tegen 11 nog drie keer wist te scoren. Boy Strijker benutte de spaarzame kans die Eilermark in het tweede bedrijf kreeg gelukkig niet. De wedstrijd werd wat grimmiger en de assistent-scheidsrechter van de blauwhemden leek een automatisch hefboommechanisme in zijn arm te hebben, want bij nagenoeg elke aanval ging zijn vlag omhoog. NEO probeerde, zoals altijd, met verzorgd positiespel, de vijandelijke verdediging te slechten, maar door goed keeperswerk van de Glanerbrugse goalie Daylan Kuipers, een foutieve eindpass én het missen van de absolute scherpte bij de NEO-voorwaartsen leek het duel in een enorme deceptie te eindigen. Tot vlak voor tijd Jochem Stam een hoekschop dusdanig goed nam dat Jesse Keur de dik verdiende en luid bejubelde gelijkmaker binnenkopte.

Vlak daarna was het duel afgelopen waren de druiven uiteraard zuur voor Eilermark dat dicht bij een driepunter was. NEO kan terugkijken op een goede wedstrijd waarin het voetballend alweer beter was dan de tegenstander, maar net als vorige week komt er meer bij kijken om een wedstrijd in winst om te zetten. Maar het siert de relatief jonge ploeg dat het zich uitstekend wist te weren tegen de mannetjesputters van trainer Wesley Sanders. NEO heeft door het tweede gelijkspel op rij de koppositie af moeten staan aan Achilles’12 dat de burenruzie van BWO ruim won. Ook Schalkhaar heeft NEO gepasseerd door met 4-0 uit te halen bij Barbaros. Volgende week komt een ander jong team naar ’t Wooldrik. ATC’65, de ploeg van René Remie, is dan de tegenstander. Een jong en dynamisch elftal dat goed kan voetballen als je de wedstrijdverslagen tot nu toe leest. Winstpartijen tegen Suryoye en Eilermark en in deze speelronde een gelijkspel tegen SDC’12, dat eigenlijk overklast werd, zijn geen misselijke resultaten. Op voorhand een interessant duel dus.

Foto’s: Jaap Engelsman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer