NEO wint ook tweede duel: 3-0 tegen Wijhe ’92

NEO speelde minder flitsend dan vorige week, toen het BWO trof. Maar de zege tegen Wijhe ’92 was verdiend. Pluvius schijnt een vloek te hebben uitgesproken over de eerste thuiswedstrijden van NEO 1 in een seizoen. Waar het vorig jaar in het openingsduel tegen Schalkaar stortregende, werden ook tegen Wijhe’92 de hemelse sluizen regelmatig opengezet. Het eindresultaat was dit jaar een stuk positiever. Want tegen de ploeg van John Beijen werd dan wel niet groots gespeeld, maar wel verdiend gewonnen.

Met Tim Bijker en Wout Deterd in de ploeg op de plek van de geblesseerde Mauro Lohuis en Coen ten Tusscher begon NEO tam aan het duel. De ploeg had meer balbezit, maar ging er slordig mee om. Het was dan ook niet raar dat er nauwelijks kansen te noteren waren, op eentje van Jochem Stam na. Hij wist een voorzet van Wout Deterd bij de tweede paal niet te verzilveren.

Wijhe deelde af en toe een speldenprikje uit, met name door slordigheden aan NEO-kant. Maar Jesper Huisman hoefde nauwelijks in actie te komen in die fase. Na een half uur kwam NEO, eigenlijk uit het niets, op voorsprong. Een inzet van Kevin Roesink werd door Thom Wellenberg ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-0. Dit was tevens de ruststand. Ondanks dat NEO in  het laatste kwartier een paar keer iets dreigender werd.

Na de thee  verscheen er een veel actiever NEO op het veld, wat bijna werd bekroond met een goal van Tim Bijker. Na een minuut of zeven leverde die activiteit wel de 2-0 op. Een inschattingsfout in de Wijhe-defensie werd koelbloedig afgestraft door Stef Rompelaar. Wijhe beet in die fase wat meer van zich af en verscheen een aantal keren gevaarlijk voor de NEO-veste, hetgeen Jesper Huisman een keer noopte tot het overtikken van een venijnig schot van de gasten.

Door de aanvallende impulsen van Wijhe kreeg NEO voorin meer ruimte. Een mooie aanval over links via Rick ten Tusscher leverde een schietkans met links op voor Max Brunninkhuis, maar de aanvoerder schoot de bal richting de BZSV-velden. Een volgende vloeiende aanval leverde wel de 3-0 op. Ron Spoler bediende Stef Rompelaar, wiens aanname perfect was en zijn afwerking dito. Onhoudbaar voor goalie Weerkamp verdween de bal in het dak van het doel.

Wijhe was geslagen, maar het sierde de gasten dat ze steeds op zoek gingen naar een eretreffer en dat ook nog eens op een uiterst sportieve manier deden. Dat was ze bijna gelukt ware het niet dat Jesper Huisman een lastige inzet net naast kon tikken. NEO had de score nog uit kunnen breiden, maar Rick ten Tusscher, Ron Spoler en opnieuw Stef Rompelaar vonden steeds een Wijhe-been op hun weg. Jochem Stam nam nog een vrije trap op een kansrijke plek, maar die was een makkelijke prooi voor Weerkamp.

Zes punten uit twee duels derhalve en dat is een puike start voor de mannen van Michel Steggink. Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen Barbaros, dat knap gelijkspeelde tegen Achilles’12, hoewel er wel een 3-0 voorsprong werd weggegeven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer