PH 1 doet zichzelf tekort tegen IJVV 1

PH 1 heeft haar huid afgelopen zaterdag duur verkocht tegen de gasten uit IJsselmuiden. De ploeg uit Almelo kon het uitstekende spel van de eerste helft geen vervolg geven in de vorm van een resultaat.

Nadat aanvoerder Stefan Olde Olthof de thuisploeg na ongeveer een half uur spelen op een voorsprong zette, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar twee persoonlijke fouten leidden uiteindelijk de nederlaag voor PH in. In de slotfase bepaalde een tweede prachtgoal de eindstand.  PH 1 – IJVV 1: 1-3.

Dominant

PH had de zaken zowel verdedigend als aan de bal goed voor elkaar. Een haast ouderwets hoog niveau aan de bal. Het speelde frivool en makkelijk onder de druk van IJVV uit. Daardoor kon PH de vrije mensen bereiken en zat de ploeg goed in de duels. Niet dat er legio kansen bijeen werden gevoetbald, maar de ploeg uit Almelo was dominant en grote delen de bovenliggende partij tegen een team met titelaspiraties.

Buitenkansje

Mart Bekhuis en de sterk spelende Sebastiaan Bruns waren een plaag voor de verdedigers van IJVV en na een aanval via de linkerkant kon Bekhuis alleen gestopt worden door een overtreding in de zestien. Stefan Olde Olthof pakte dit buitenkansje gretig uit en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. 1-0 voor PH en trainer Bjorn Hodes zag, vanaf de staantribune vanwege een schorsing, dat het goed was.

Tik

Toch kwam IJVV nog in de eerste helft terug in de wedstrijd. Jurre van den Hof ging in de fout na een voorzet via de linkerkant. De uitstekende naar binnengeknepen rechtervleugerverdediger had de bal voor het wegschieten, maar raakte de hem totaal verkeerd op de buitenkant van zijn schoen. De bal rolde terug het strafschopgebied in, waar de spits van IJVV klaar stond om hem binnen te tikken. PH was daarna wel even van slag en kwam, zo bleek later, deze tik feitelijk niet meer echt te boven deze middag.

Snoeihard

Het niveau in de tweede helft daalde drastisch. PH was minder vast aan de bal, had niet meer de energie om explosief vrij te komen en had het moeilijker. Maar ook IJVV was niet in goede doen. Ook aan de tweede treffer ging een fout van PH vooraf. Ditmaal was het de andere vleugelverdediger, Sem Dijkers, die een diepe bal verkeerd inschatte en onder de bal door dook. De rappe buitenspeler trok de bal terug richting zijn maatje in de spits en die knalde hem werkelijk verwoestend in de kruising. Keeper Nijenkamp kan deze bal alleen maar gehoord hebben, snoeihard.

Complimenten

Toen het een kwartier voor tijd 1-3 werd, door wederom een prachtige treffer (een halve omhaal vanuit een schier onmogelijke hoek), ebde het geloof bij PH verder weg. Gelegenheidstrainer Recit Latul probeerde de wedstrijd te kantelen door wat verse krachten in te brengen, maar ook goalgetter Sam Hesselink en balvirtuoos Kubilay Coban konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Zo bleef PH puntloos en mocht IJVV de thuisploeg danken voor verdedigend geklungel. PH kreeg na afloop wel de complimenten, maar had liever de punten.

Volgende week wacht een voor PH, op papier, traditioneel zware uitwedstrijd bij Sparta Enschede.

Opstelling PH

Nijenkamp, Van den Hof (75′ Provoost), Mannes, Olde Olthof, Dijkers, Lubbers, Ramic, Munoz Bosa (75′ Coban), Bekhuis (60′ Olde Olthof), Bruns, Stokkingreef (65′ Hesselink)

Door PH uitgeroepen tot Man of the Match: Sebastiaan Bruns

Doelpuntenmaker: Stefan Olde Olthof

Uitslagen speelronde 5

Enter Vooruit-Sparta Enschede: 1-4

ASC’62-ZAC: 0-2

PH–IJVV: 1-3

WVF–Den Ham: 0-0

Quick’20–De Esch: 6-1

Vroomshoopse Boys–Be Quick’28: 1-0

Be Quick–Hulzense Boys: 1-1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer