PH tegen WVF op zoek naar eerste punten

Na drie competitiewedstrijden is PH nog altijd puntloos en staat het onderaan in de 2e klasse H.Zaterdag gaat PH op zoek naar de eerste punten tegen WVF.

Vorige week leek PH het eerste punt, dan wel de eerste drie punten, tegen titelkandidaat Quick’20 binnen te slepen. Maar doordat het zichzelf niet beloonde, en in de slotfase onfortuinlijk de 2-1 tegen, kreeg staat de score nog steeds op nul punten. Wel biedt de wedstrijd van afgelopen zaterdag perspectief voor de komende wedstrijden.

WVF

WVF is net als PH niet denderend aan de competitie begonnen. De ploeg uit Zwolle staat na drie competitiewedstrijden op drie punten en bezet daarmee de achtste plaats op de ranglijst. Van die drie wedstrijden wist WVF één keer de volle buit binnen te halen en gingen de overige twee wedstrijden verloren. De laatste was vorige week, waarin het met 1-4 onderuit ging tegen IJVV.

Eerdere ontmoeting

In drie seizoenen dat PH actief is in de 2e klasse H kwam het WVF nog maar één keer tegen. In die eerdere ontmoeting wisten de mannen uit Almelo vol overtuiging de drie punten binnen te slepen en stond er na negentig minuten een 1-3 eindstand op het scorebord. Voor PH is het zaak zaterdag ten koste van alles de drie punten in Almelo te houden. Ten eerste voor het vertrouwen van de ploeg. Ten tweede kijkend naar de stand. De plekken acht tot en met veertien staan slechts drie punten van elkaar af, wat betekent dat PH met een overwinning aansluiting houdt met de middenmoot.

Intensiteit

De trainingsweek van PH bestond zoals gewoonlijk uit een dinsdag- en donderdagtraining. Intensiteit, intensiteit en nog meer intensiteit is het begrip dat iedere keer terugkeert op het trainingsveld bij PH. Tegen Quick’20 liet PH zien dat een hoge intensiteit in het aanvallen en verdedigen moeilijk te bespelen is en dat het zo iedere tegenstander moeilijk kan maken.

Zaterdag kan trainer Hodes niet beschikken over Hesselink en Munoz Bosa. Hierdoor telt PH een selectie van zeventien spelers. PH-WVF gaat om 14.30 van start op Sportpark de Veenelanden. Leidsman deze middag is dhr. V. Errassing. Pupil van de week Jorn Nijhof.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer