Senioren volop in beweging in Twenterand

Onder de noemer “Vitaal Twenterand” kwamen senioren uit Twenterand op 1 oktober naar het sportcomplex Het Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk voor een ochtend vol actieve beweging. Wethouder Roel Koster van de gemeente Twenterand benadrukte bij de opening van de sportinstuif  de meerwaarde van vitaliteit voor senioren. Behalve woorden waren er ook daden voor de in een trainingspak gestoken sportieve wethouder, die actief meedeed met de sport- en spelvormen.

Foto omslag: Henk Prijs

Combinatiefunctionaris Stef Lamberink van het organiserende stichting ZorgSaam Twenterand zette direct al de toon met het leiden van een warming-up voor alle deelnemers. Met de opgewarmde spieren werd er gevoetbald en gekorfbald, maar dan in aangepast wandeltempo. De wandelvoetballers van de Old Stars Twenterand konden met gastspelers uit de voeten op hun eigen vertrouwde domein bij vv Voorwaarts. Marijke Schipper van de korfbalvereniging Amicitia uit Vriezenveen had leuke korfbalvormen voor de senioren. Binnenkort start Amicitia met walking korfbal Twenterand en dit was er al een leuk voorproefje van.

Foto: Henk Prijs

Jaap Zijlstra van de atletiekvereniging Twenterand was ook met een activiteit ter plekke. De term “hardlopers zijn doodlopers” werd gelogenstraft en de senioren genoten volop van de gevarieerde oefeningen. Fysio Twenterand liet de deelnemers kennis maken met valpreventie onder het motto “Voorkomen is beter dan genezen”. De Old Stars Twenterand-leden Julian Arrindell en Bert Nieboer zijn tevens actief bij de HammerDammer. Dankzij de inbreng van dit duo werd de denksport dammen ook een leuk onderdeel van deze sportinstuif. Dat betekende een mooie combinatie van lenigheid van lichaam en geest.

Foto: Henk Prijs

Deze  activiteiten voor senioren paste perfect in de week van de ontmoeting van de gemeente Twenterand en de nationale ouderendag. Senioren kunnen samen gezond voorwaarts gaan door actief te blijven Dat was onmiskenbaar het credo van deze geslaagde sportinstuif.

Foto: Henk Prijs
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer