Sportlust Vroomshoop pakt eerste drie punten

Zondagmiddag stond de tweede competitiewedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma. De Vroomshopers mochten onder regenachtige weersomstandigheden op kunstgras aantreden tegen Heeten. De tegenstander wist de eerste wedstrijd vorige week, in tegenstelling tot Sportlust Vroomshoop, wel te winnen. 

De twee ploegen bleken gedurende de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar het begin was er voor de club uit Heeten. Het spel bevond zich in de beginfase veel op de helft van Sportlust, echter was het Heeten dat de eerste tegengoal van de middag moest incasseren. In de 20e minuut kwam Dinand Hankamp aan de bal na een onderschepping van Joppe Wekamp. Dinand speelde de bal direct door naar Tim Spoor, die vanaf de linkerzijde naar binnen kon komen en met een afstandsschot prachtig de rechterbovenhoek wist te treffen: 1-0. Na dit moment kwam Sportlust ook beter in het spel en nam het meer controle over de wedstrijd. Maar, afgezien van wat kleine mogelijkheden aan beide kanten, werden er geen grote kansen meer gecreëerd in het restant van de eerste helft. Sportlust kon zodoende met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft ging Sportlust door waarmee het voor rust was geëindigd. Al na een paar minuten wist Tim Spoor tweemaal vrij voor de keeper te komen, echter nog zonder rendement. Hierdoor bleef Heeten in de wedstrijd en kon het dit ook daadwerkelijk vertalen naar een verspringing op het scorebord. In de 50e minuut kwam Heeten op een gelijke stand na een schot van randje zestien: 1-1. Sportlust liet zich echter niet van de wijs brengen en herstelde al snel weer de voorsprong. In de 60e minuut volleerde Gijs Kleinheerenbrink bij de tweede paal een corner binnen op aangeven van Tim Spoor: 2-1. Nog twee minuten later kon Allard Hankamp de voorsprong verdubbelen na wederom een corner, maar de bal werd gemist en dus bleef het verschil minimaal.

In de 77e minuut wist de club uit Heeten dan ook wederom op een gelijke stand te komen, vanuit een knappe volley op de zestien die richting de rechterbovenhoek werd gestuurd: 2-2. Dit leidde tot een spannende eindfase waarbij de wedstrijd nog beide kanten op kon, maar het was uiteindelijk toch sportlust dat voor de derde keer op voorsprong kwam. In de 85e minuut kwam Toon van Dam na goed combinatiespel aan de bal in het strafschopgebied van Heeten. Hij werd gevloerd door een verdediger. Het resultaat was een door Coen Kleinheerenbrink benutte penalty: 3-2. Ondanks nog een aantal zenuwslopende minuten wist Sportlust overeind te blijven en de overwinning over de streep te trekken. Eindstand: 3-2.

Volgende week, zondag 10 oktober, speelt Sportlust haar derde competitiewedstrijd uit bij Ulu Spor in Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer