Sportlust Vroomshoop wint op bezoek bij Ulu Spor

Sportlust Vroomshoop heeft de overwinning op SV Heeten van vorige week een goed vervolg gegeven in Zwolle. Op bezoek bij Ulu Spor, waartegen in 2014 en 2016 nog het kampioenschap werd behaald in de 5e klasse, won Sportlust met 2-3.

Ondanks dat Tim Spoor zich in de warming-up al in de ziekenboeg bij broer Simon en Frank Dubbink voegde, en Dennis Jozic zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat, creëerde Sportlust al snel enkele kansen.

Met die kansen werd onzorgvuldig omgesprongen en zoals vaak in ‘t voetbal hoeft de bal aan de andere kant dan maar één keer goed te vallen: 1-0 voor Ulu Spor. Sportlust hield de bal, maar wist naast twee ballen op het aluminium verder niet veel kansen te creëren.

De tweede helft begon voortvarend, waar Gijs Kleinheerenbrink in de 47e en Toon van Dam in de 49e minuut de wedstrijd lieten kantelen naar een 1-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd leek een veel beter Sportlust de wedstrijd in het slot te gooien toen Joppe Wekamp oog in oog met de keeper niet faalde.

In de 85e minuut werd het toch nog even spannend, toen een bal uit de kluts nog achter Marten Treep werd gewerkt. In gevaar kwam Sportlust echter geen moment meer en zo konden de drie punten na een grimmige slotfase mee in de tas naar Sportpark de Bosrand, waar volgende week koploper SV Haarle op bezoek komt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer