Sterk collectief levert STEVO één punt op tegen beter RKHVV

STEVO leverde zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen RKHVV een prima resultaat door 1-1 gelijk te spelen.
De Huissenaren waren STEVO voetballend de baas, daarover bestond geen twijfel na afloop. Een gehavend STEVO zette daar een dosis gezonde werklust tegenover.
Hugo Weerink, Niels Wigger, Mike Nijkamp, Thijs Beernink en Daniel Wigger ontbraken op het appel. Hun vervangers lieten deze middag zien dat ze het niveau ook aan konden en liepen zich de longen uit het lijf om STEVO aan een resultaat te helpen. Vooral ook de dit jaar van de A-jeugd overgekomen Gijs Lohuis en Joes Masselink verdienen complimenten voor hun optreden. Door het ijzersterke collectief deze middag deed STEVO weer van zich spreken en dat ene punt leverde blije gezichten op bij de spelers en applaus van de supporters na afloop van de wedstrijd.
Even was er de hoop in de tweede helft, nadat STEVO op voorsprong kwam door een benutte penalty van Daan Kottink, dat er misschien wel een verrassing in de lucht hing. Roy Wigger werd onderuitgehaald binnen de zestien en hier stond maar één straf op. Luttele minuten later was de stand alweer in evenwicht: 1-1. De goal van RKHVV kwam letterlijk uit de lucht vallen omdat uit deze actie de gelijkmaker eigenlijk niet verwacht werd.  Keeper Luuk Oude Lansink keek ook verrast toe.
STEVO leek na de eerdere voorsprong net zijn draai te hebben gevonden. Het kwam vaker in de zestien van RKHVV en dan was deze 1-1 in de 69e minuut toch een tegenvaller. Dat had een minuut later nog vervelender kunnen uitpakken voor STEVO toen de bal op de lat belandde van het doel van deze middag goed keepende Luuk Oude Lansink. Het elftal van trainer Otto Krabbe bleef uiteindelijk overeind, en met vier punten uit drie wedstrijden is het begin van deze competitie niet onaardig. STEVO staat keurig in de middenmoot in de stand op de ranglijst.
Volgende week gaat de reis naar Gendt, waar de Bataven de tegenstander is. Heino was dit weekeinde met 1-0 te sterk tegen de Gelderlanders. Aanvang: 14.00 uur.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer