SV Vasse doet zichzelf tekort en speelt gelijk bij Tubanters

SV Vasse heeft op bezoek bij het Enschedese Tubanters met 0-0 gelijkgespeeld. Vasse kreeg in de 1e helft voldoende kansen om de score te openen, maar de keeper van de Tubanters was deze middag de uitblinker en hield zijn doel met een aantal uiterste pogingen vakkundig schoon.
SV Vasse begon goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook tot goede kansen voor de blauwwitten. Maar pogingen van Stef Wiefferink, Sam Haarhuis en Stefan Weersink troffen geen doel, mede door goed optreden van de doelman van de Tubanters.
De thuisploeg bleef hierdoor in de wedstrijd en met enkele afstandsschoten probeerde het gevaarlijk te worden. Beide teams scoorden niet de eerste helft en gingen rusten met een brilstand.
De tweede helft tapte de Enschedese ploeg uit een ander vaatje en had Vasse het af en toe lastig op het stroeve kunstgras. Met name een gevaarlijke vrije trap zorgde voor een hachelijk moment voor het doel van Vasse. Uiteindelijk mocht Vasse de handen nog dichtknijpen met het gelijkspel. Het was Tom Wiefferink die de bal in een uiterste poging voor de voeten van de tegenstander wist weg te werken. De wedstrijd mondde uit in een ware veldslag, waarin het team dat de eerste goal wist te maken waarschijnlijk ook de wedstrijd zou winnen. Dit gebeurde echter niet. Eindstand: 0-0

Komende zondag speelt SV Vasse 1 de thuiswedstrijd tegen het keurkorps van KOSC uit het naburige Ootmarsum. De onderlinge ontmoetingen van de laatste jaren brachten altijd veel strijd en spanning met zich mee, waarbij vooral de laatst gespeelde editie van maart 2020 nog een tijdje is blijven hangen bij de blauwwitte aanhang. Sinds die tijd is er aan beide zijden wel het een en ander gewijzigd. Daarbij springt vooral de trainerswissel bij KOSC in het oog, door de terugkeer van verloren zoon en oud-speler Rob Roelofs na omzwervingen bij Enter en Saasveldia.

Er zal worden afgetrapt om 14.00 door pupil van de week Joep Rikmanspoel onder toeziend oog van arbiter Oude Wolcherink. Voor de liefhebbers van het jeugdvoetbal is er een smakelijk voorafje geregeld met medewerking van JO8-teams van beide verenigingen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer