Tiental Den Ham houdt stand tegen WVF

In Westenholte speelde Den Ham tegen WVF. Het eerste half uur van de wedstrijd was ronduit rommelig. Het leek soms of de Hammenaren moeite hadden met het spelen op normaal gras. Combinaties over meerdere schijven waren nagenoeg niet te zien. De ploeg uit Westenholte was duidelijk beter in het combineren , wat resulteerde in een doelpoging in de 21e minuut die door doelman Jeffrey Ekkel onschadelijk werd gemaakt. Daarna kwam Den Ham beter in het spel en begon het kansen af te dwingen. In de 35e minuut een mooi schot van Ruben Kelder die door de WVF doelman werd gepareerd. Slechts enkele minuten later was het dezelfde Kelder die na een combinatie met Michiel Schurink de bal speelde naar Thomas Remmink. Diens inzet ging echter naast het doel. Op slag van rust was het Luuk Kuiper die met een mooie actie vanaf de middenlijn zichzelf een schotkans creëerde. Weer was doelman te Wiele de winnaar.

Na de pauze, waarin Thomas Remmink werd gewisseld voor Nick Buitenhuis, zette de ploeg uit Westenholte weer druk. Den Ham bleef echter vrij eenvoudig overeind. In de 53e minuut een dot van een kans voor WVF toen Jelmer Bolks een bal van de schoen zag springen en de spits van WVF een niet te missen kans bood. Gelukkig ging zijn volley naast het doel. Bjorn Veldhuis kwam de geblesseerde Ruben Kelder vervangen. WVF bleef aandringen waarbij Dani van der Steeg in de 68e minuut de bal voor het intikken had, en opnieuw liet zien dat scoren voor de ploeg uit Westenholte dit seizoen nog niet zo best wil lukken. In de 70e minuut eiste invaller scheidsrechter van de Leek ineens de hoofdrol op. In een actie van Malke Gecer, die met zijn schouder een blok inzette, zag hij tot verbazing van Den Ham én WVF een gevaarlijke actie wegens ernstig gemeen spel. Een vrije trap was normaal geweest, met geel had men kunnen leven, maar direct rood, bij deze actie, zonder enige blessure van wie dan ook, daar snapte eigenlijk niemand wat van. Den Ham moest met tien man verder, spits Buitenhuis zakte een linie en voetballen was er wat Den Ham betreft niet meer bij. Met alle macht werd geprobeerd WVF van scoren af te houden. Doelman Ekkel was in de 87e minuut in grootste vorm met een onmogelijke reflex. Toen hij in de 89e minuut wel werd gepasseerd was er Rane Kootstra die met een onwaarschijnlijke manoeuvre in slaagde de bal te blokkeren. Het lukte de Hammenaren om zodoende een punt binnen te slepen. Niet mooi, wel effectief, waarbij de vraagtekens omtrent de rode kaart de boventoon bleven voeren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer