Vroomshoopse Boys verliest van VV Den Ham

Op een zonovergoten sportcomplex De Bosrand waren ruim 600 toeschouwers aanwezig voor de derby Vroomshoopse Boys tegen VV Den Ham.

De gastheren waren in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. De gretig ogende Boys-spelers waren veelal winnaars in de persoonlijke duels en legden mooie combinaties op de grasmat. In de derde minuut dwong Léon Dogger Den Ham-keeper Jeffrey Ekkel al tot een redding met een schot net onder de lat. In de negende minuut brachten Sil en Juliën Derks Boys-spits Jordy Harms vrij voor de goalie van vv Den Ham, maar zijn schot ging naast. Het verdedigend ingestelde vv Den Ham beperkte zich in die fase tot speldenprikken, maar de verdediging van Vroomshoopse Boys stond pal.

Na ruim een kwart spelen ontsnapte Luuk Kuiper aan de aandacht van de Boys-defensie, maar zijn schot vloog over. Iets later leek Boys-spits Jordy Harms vrij baan te hebben, maar oud-speler Jelmer Bolks wist met een vliegende tackle op het laatste moment redding te brengen. Na een klein half uur spelen werden het veldoverwicht en de aanvallende intenties van Vroomshoopse Boys beloond. Juliën Derks bediende vanaf links Jordy Harms, die vanuit de draai prachtig raak schoot: 1-0. Vroomshoopse Boys bleef daarna jagen op de tweede treffer, waarbij VV Den Ham via counters latent gevaarlijk bleef. De gasten werden daarbij bijna in het zadel geholpen door twee verdedigende fouten van de thuisclub, maar dat liep net goed af. De rust van deze meer spannende dan fraaie derby werd bereikt met een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft bleef Vroomshoopse Boys aanvankelijk aanvallen. Jordy Harms kopte van dichtbij tegen de lat na een corner van Juliën Derks. Tom Pierik brak later op rechts door en bood Jordy Harms de kans om 2-0 te laten aantekenen. De bal van de Boys-spits ging echter net naast en dat gaf de gasten nieuwe moed om toch nog een resultaat weg te slepen uit Vroomshoop.  Thomas Remmink zou namens VV Den Ham aan de rechterkant doorbreken. Zijn schot belandde in de verre linker hoek: 1-1. Ondanks aanvallende wissels zou VV Den Ham weer toeslaan. De bal werd door de Boys-verdediging weggekopt en Kevin Ruiterkamp nam de bal ineens op de pantoffel. Het leer zeilde van ruim twintig meter over keeper René Kok in het dak van het doel: 1-2.

Met de moed der wanhoop bleef Vroomshoopse Boys voor elke meter strijden. Het spel was echter te gehaast en eindpasses waren niet zuiver genoeg. Acht minuten voor tijd leek de gelijkmaker er toch te komen. Juliën Derks kopte een hoge bal vanaf links knap terug in de doelmond en Jordy Harms leek kopend te scoren. Keeper Jeffrey Ekkel van VV Den Ham redde echter op katachtige wijze en voorkwam zo een tegentreffer. Ook een vliegend schot van Léon Dogger werd door de Hammer goalie met een fraaie safe gepareerd. In de spannende slotfase kwam er uiteraard ruimte voor uitbraken van VV Den Ham, maar er werd niet meer gescoord. Toen arbiter Wieger Braaksma voor de laatste keer floot, spongen de dolgelukkige Hammenaren elkaar in de armen na deze overwinning.

Zaterdag speelt Vroomshoopse Boys uit bij De Esch in Oldenzaal, dat verrassend goed aan deze competitie van de tweede klasse H. is begonnen.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer