Zwaar bevochten winst van Vroomshoopse Boys tegen Be Quick’28

Onder de bekwame leiding van scheidsrechter Peter Hulsmeijers uit Oldenzaal werd onder perfecte voetbalomstandigheden op De Bosrand afgetrapt voor de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen: Vroomshoopse Boys tegen Be Quick’28 uit Zwolle. De thuisploeg, die aantrad zonder Jos Hutten, Jordy Harms en Jesper Derks, opende energiek met aanvallende intenties. In de 6e minuut leek linker spits Juliën Derks door te breken, maar het vlagsignaal van grensrechter Huseyin Torunlar van Be Quick’28 werd door arbiter Hulsmeijers overgenomen. Een minuut later stelde Léon Dogger met een vrije trap vanaf links in de korte hoek doelman Niek Bongers op de proef, die echter bekwaam redde.

De fase erna speelde het spel zich vooral op het middenveld af met vele verbeten persoonlijke duels. In de 21ste minuut ontsnapte op links Wilco Gerritsen van Be Quick’28 na een ragfijne dieptepass. De inzet van dichtbij ging nipt over het doel van Boys-keeper René Kok. In de 28ste minuut stoomde linker verdediger Simon Kempers namens de Boys weer eens op. De bal werd na de harde aangesneden voorzet met het nodige kunst en vliegwerk door de gasten weg gewerkt. In de 43ste minuut kwam Simon Kempers weer door, maar zijn harde inzet werd door een karachtige reactie van doelman Niek Bongers verwerkt. Het technisch vaardige Be Quick’28 was vooral met snelle omschakelmomenten gevaarlijk. De uiterst geconcentreerd spelende Boys-defensie bleef steeds overeind en gaf geen doelrijpe kansen weg. Daardoor werd met 0-0 gerust en dat gaf de veldverhouding goed weer.

Vroomshoopse Boys kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Direct werd druk gezet en dat leidde in de 48e minuut tot de openingstreffer van de thuisploeg. Léon Dogger zette vanaf de achterlijn vanaf rechts goed voor en de even vrij gelaten Juliën Derks wist met dat buitenkansje wel raad: 1-0. De goed combinerende gasten kwam in de 52ste minuut bijna langszij, maar de inzet verdween net langs de voor de Boys goede kant van de paal. Be Quick’28 bleef verzorgd voetballen, maar kon de blauw-gele muur niet breken. Vroomshoopse Boys speelde met veel passie en die gedrevenheid was mooi om te zien.

In de 57ste minuut ruimde aan Boys-zijde Jelle Drees het veld en hij werd vervangen door de 16-jarige debutant aanvaller Levi Aitink, die direct een gretige indruk maakte. In de 67ste minuut claimde het team van trainer Marcel Boudesteyn een penalty. Het contact van centrale verdediger Robert Veld met de doorgebroken Be Quick’28-aanvaller was echter te licht in de ogen van arbiter Hulsmeijers om een strafschop te geven. In de 71ste minuut werd er weer een jonge spits ingebracht aan Boys-zijde en verving Sten Runhart ploeggenoot Ruben Smedema. Waar mogelijk toog de thuisploeg ten aanval en waren de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman in het laatste kwartier van dit spannende en sportieve duel enkele keren dichtbij een treffer. Eerst kon Tom Pierik net niet afwerken en even later sprong de bal na een mooie aanval over meerdere schijven net van de voet van Juliën Derks.

De blessuretijd gold letterlijk voor Simon Kempers, die in de 92ste minuut werd vervangen door Thomas Kleinjan. In een spannende slotfase gaf Vroomshoopse Boys geen krimp en behaalde zo een zwaarbevochten 1-0 overwinning op naaste concurrent Be Quick’28. De teamspirit en de wil om te winnen waren er weer volop, zonder dat het veldspel groots was. Er zat weer veel energie in het Boys-team en dat werd beloond.  Zaterdag wordt uit in Hulsen gespeeld tegen Hulzense Boys. Met dat team en met De Esch uit Oldenzaal wordt momenteel de derde plaats bezet van de tweede klasse H. Er werd tegen Be Quick’28 in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Robert Veld en Simon Kempers (92: Thomas Kleinjan); midden: Léon Dogger, Tom Pierik en Jelle Drees (57: Levi Aitink); voor:  Ruben Smedema (71: Sten Runhart), Sil Derks en Juliën Derks.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer