BC Bousema deelt punten in Oosterhout met Team Eekhoorn

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben na een korte pauze de draad weer opgepakt met een puntendeling in Oosterhout tegen Team Eekhoorn.

Op de omslag: Anno de Kleine

Door Jaap Gönning

Halverwege stond de nummer vier van de ranglijst op een 0-4 voorsprong door overwinningen van Martin Horn op Frans van Kuijk met 22-40 in 16 beurten en Anno de Kleine die in 28 beurten Kurt Ceulemans met 29-40 de baas was. In het tweede deel konden Johan Loncelle en Frans van Schaik echter de overwinning niet veilig stellen.

Grillig

De partij tussen de beide kopmannen begon grillig. Frans van Kuijk opende met een serie van zeven direct gevolgd door een serie van elf van de Duitser Martin Horn. Van Kuijk gaf zich niet gewonnen en kwam bij 15-14 zelfs aan de leiding en halverwege stond het 20-14 voor de man van de thuisclub. Horn kwam goed uit de kleine pauze en met series van 5, 7, 9, 4 en als slot één carambole trok hij de partij met 22-40 in 16 beurten snel naar zich toe. Op de andere ging de partij tussen Kurt Ceulemans en Anno de Kleine tot 12-11 gelijk op, maar daarna dicteerde de Helmonder de partij en met de regelmaat van de klok bleef hij scoren om uiteindelijk na 28 beurten bij de stand van 29-40 de keu weer op te bergen.

Martin Horn

Kortste eind

In het tweede deel van de wedstrijd begonnen Johan Loncelle en Frans van Schaik wel goed aan hun partij tegen respectievelijk Peter Ceulemans en Jerry Hermans maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind. Van Schaik kon tot 16-15 Hermans nog wel bijbenen maar toen de man van de thuisclub een serie van vijf caramboles plaatste was het heilige vuur bij de Amsterdammer verdwenen. Hermans maakte in het tweede deel van de partij subliem af en zegevierde na 28 beurten met 40-25.

Spannend

Op de andere tafel ging de partij tussen de beide Belgen constant gelijk op en mocht één van de spelers een serie plaatsen werd hij direct daarop gecounterd door zijn tegenstander. De laatste tien caramboles verliepen zeer spannend en via 30-30 en 36-35 trok Peter Ceulemans uiteindelijk na 23 beurten met 40-36 aan het langste eind.

“De nederlaag heb ik helemaal aan mijzelf te wijten. Ik zit gewoon niet goed in mijn vel en heb echt een goede partij nodig om die vorm te krijgen die nodig is om de punten te pakken”, aldus een duidelijk teleurgestelde Frans van Schaik na afloop, die wel vond dat de puntendeling terecht was.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer